OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Μεντβέντεφ: Τα πυρηνικά όπλα της Ρωσίας αποτρέπουν την Δύση να μας κηρύξει πόλεμο

26/12/2022 - 11:43
Μεντβέντεφ
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το πυρηνικό οπλοστάσιο και το δόγμα της Μόσχας για τη χρήση του σε περίπτωση που απειληθεί η εδαφική ακεραιότητα της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι οι μόνοι λόγοι που αποτρέπουν τη Δύση από το να κηρύξει τον πόλεμο σε βάρος της Ρωσίας, υποστήριξε ο πρώην πρόεδρος της χώρας Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε χθες Κυριακή.

Ο Μεντβέντεφ, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, υπογραμμίζει πως η Μόσχα θα συνεχίσει την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία έως ότου απομακρυνθεί από την εξουσία το «αηδιαστικό, σχεδόν φασιστικό καθεστώς» στο Κίεβο και αποστρατιωτικοποιηθεί πλήρως η χώρα. Από την πλευρά του, ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε χθες Κυριακή ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί με όλες τις πλευρές που εμπλέκονται στον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά το Κίεβο και οι δυτικοί υποστηρικτές του έχουν αρνηθεί τον διάλογο.

Το ρωσικό πυρηνικό οπλοστάσιο

«Είναι έτοιμη η Δύση να εξαπολύσει έναν ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον μας, ακόμη και με τη χρήση πυρηνικών, καθοδηγούμενη από το Κίεβο;» διερωτάται ο Μενβέντεφ σε άρθρο 4.500 λέξεων που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Rossiyskaya Gazeta. «Το μοναδικό πράγμα που εμποδίζει τους εχθρούς μας σήμερα είναι ότι έχουν καταλάβει πως η κυβέρνηση της Ρωσίας καθοδηγείται από τις θεμελιώδεις αρχές της πολιτικής για την πυρηνική αποτροπή. Και σε περίπτωση που προκύψει πραγματική απειλή, θα αναλάβει δράση εναντίον τους», υπογραμμίζει.

Ο πρόεδρος Πούτιν και άλλοι κορυφαίοι αξιωματούχοι της ρωσικής κυβέρνησης έχουν επανειλημμένως δηλώσει ότι το αμυντικό δόγμα της Ρωσίας υπαγορεύει ότι τα πυρηνικά όπλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο εφόσον απειληθεί η εδαφική ακεραιότητα της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Η Ρωσία έχει το μεγαλύτερο πυρηνικό οπλοστάσιο στον κόσμο, με σχεδόν 6.000 πυρηνικές κεφαλές, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών.

Η απειλή του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου

Πριν από λίγες εβδομάδες, ο Ρώσος πρόεδρος είχε προειδοποιήσει ότι αυξάνεται ο κίνδυνος ενός πυρηνικού πολέμου, επιμένοντας ωστόσο ότι η Μόσχα «δεν έχει τρελαθεί» και ότι εξακολουθεί να θεωρεί το πυρηνικό οπλοστάσιό της μόνο ως καθαρά αμυντικό, αποτρεπτικό μέσο. «Η Δύση ισορροπεί ανάμεσα στη διακαή επιθυμία της να ταπεινώσει, να προσβάλει, να διαμελίσει και να καταστρέψει τη Ρωσία όσο το δυνατόν περισσότερο, και τη βούληση να αποφύγει μια πυρηνική Αποκάλυψη», υποστηρίζει ο Μεντβέντεφ.

Εάν η Ρωσία δεν λάβει τις εγγυήσεις ασφαλείας που απαιτεί, ανέφερε, «ο κόσμος θα παρασύρεται διαρκώς προς το χείλος του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου και της πυρηνικής καταστροφής. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το αποτρέψουμε αυτό». Τέλος, ο Μεντβέντεφ σημείωσε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να ξεχάσει για μερικά – ίσως και δεκαετίες – τους δεσμούς με τη Δύση και να επικεντρωθεί στις σχέσεις της με τον υπόλοιπο κόσμο.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Tags: NATOΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝΔΥΣΗΝΤΜΙΤΡΙ ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΦΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑΡΩΣΙΑ

Related Posts

Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ από την G7: «Η συμφωνία με το Ιράν επιτυγχάνει όλα όσα θέλαμε και ακόμα περισσότερα»

17/06/2026 - 19:29
idf - Λίβανος
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Πέντε Ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν από επιδρομή drones της Χεζμπολάχ

17/06/2026 - 19:12
Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

H Ουκρανία θέλει να εξασφαλίσει 20 δισ. δολάρια από τους συμμάχους – Η Ολλανδία δίνει 500 εκατ. ευρώ για drones και άλλα όπλα

17/06/2026 - 18:22

Διαβάστε Επίσης

Τραμπ από την G7: «Η συμφωνία με το Ιράν επιτυγχάνει όλα όσα θέλαμε και ακόμα περισσότερα»

Λίβανος: Πέντε Ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν από επιδρομή drones της Χεζμπολάχ

Τουρκικό ATR-72 και δύο UAV έκαναν παραβιάσεις και παραβάσεις σε όλο το Αιγαίο

H Ουκρανία θέλει να εξασφαλίσει 20 δισ. δολάρια από τους συμμάχους – Η Ολλανδία δίνει 500 εκατ. ευρώ για drones και άλλα όπλα

Λίβανος: Οι διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ είναι «ανεξάρτητες» από τη συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν, λέει ο πρόεδρος Αούν

Στην Αθήνα μέλη της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων του ουκρανικού Κοινοβουλίου

Vampire: Τουρκικά αναχαιτιστικά drones FPV θα ενσωματωθούν στο αμερικανικό C-UAS σύστημα

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταδικάζει την «Γαλάζια Πατρίδα» – Νέα έκθεση κόλαφος για την Τουρκία

Top News

Η Αλεξάνδρα Νίκα ανέβασε νέα φωτογραφία της νεογέννητης κόρης της δίπλα στη μητέρα της, Μιράντα Πατέρα

Αμαλία Κωστοπούλου - Τζέικ Μέντγουελ: Το τρυφερό φιλί και η ανάρτηση για την τρίτη επέτειο της σχέσης τους

Κόνι Μεταξά: «Άμα έχω βαφτεί, με φλερτάρουν οι άντρες»

Μαρία Καρυστιανού: Τρίτο «άκυρο» στο MEGA – Τα καυστικά σχόλια από Χασαπόπουλο και Βούλγαρη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert