Μέρκελ: «Δεν θα είμαι υποψήφια για ούτε για το κόμμα, ούτε για την Καγκελαρία»

 «Πήρα την απόφαση για το κόμμα και την πατρίδα μου», «δεν γεννήθηκα καγκελάριος και το ήξερα από την πρώτη στιγμή», «είχα αποφασίσει από τις αρχές του καλοκαιριού ότι δεν θα είμαι ξανά υποψήφια», αυτά δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε πριν από λίγο.

Η Ανγκελα Μέρκελ έχει πολλούς λόγους για να είναι σήμερα θλιμμένη. Και δεν προσπαθεί καθόλου να το κρύψει. Σήμερα, έγραψε η ίδια το πολιτικό της τέλος με εκατομμύρια μάτια να είναι στραμμένα στο Βερολίνο. Η πάντα εκφραστική Γερμανίδα Καγκελάριος έδειχνε μόνο την θλίψη της. Από τα γραφεία του κόμματός της και χωρίς να κάνει έστω ένα μειδίαμα η Μέρκελ ξεκαθάρισε τις προθέσεις της για το τι θα κάνει από εδώ και πέρα τόσο στην ηγεσία του κόμματός της, όσο και στην καγκελαρία.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος μιλώντας ενώπιον των δημοσιογράφων, είπε ότι δεν θα είναι υποψήφια τον Δεκέμβριο για την εκλογή νέου ηγέτη στο Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα, αλλά θα παραμείνει καγκελάριος έως την λήξη της θητείας της που είναι το 2021.

Η Μέρκελ, εμφανώς συγκινημένη είπε ότι όλα όσα θα πράξει τα κάνει για το κόμμα και για την πατρίδα. «Δεν γεννήθηκα καγκελάριος και το ήξερα από την πρώτη στιγμή», είπε χαρακτηριστικά. Η Άνγκελα Μέρκελ ανακοινώνοντας τις προθέσεις της είπε: «Δεν θα είμαι υποψήφια για τις εκλογές στο κόμμα μου». Ξεκαθάρισε πάντως ότι θα μείνει στην Καγκελαρία λέγοντας ότι παρότι πιστεύει ότι ο Καγκελάριος είναι και αρχηγός στο κόμμα του, αυτή τη φορά θα πάρει το ρίσκο.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι την απόφαση αυτή την είχε πάρει από τις αρχές του καλοκαιριού, προσπαθώντας έτσι να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ότι οδηγήθηκε σε πρόωρη έξοδο μετά τα δυο τραγικά αποτελέσματα για το κόμμα της στις τοπικές εκλογές σε Βαυαρία και Έσση.

Αποφάσισα επίσης να επιτρέψω στην Χριστιανοδημοκρατική Ενωση να προετοιμάσει την διαδοχή μου, δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας, διευκρινίζοντας ότι θα επιλέξει τον (ή την) διάδοχό της. Η Μέρκελ εξήγησε ότι οι αποφάσεις της έχουν ως στόχο να επιτρέψουν στην κυβέρνηση να επικεντρωθεί στους μελλοντικούς της στόχους. Παραδεχόνενη ότι τα εκλογικά αποτελέσματα στην Βαυαρία και την Εσση ήταν απογοητευτικά, η Αγγελα Μέρκελ δήλωσε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για ό,τι συνέβη μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές του περασμένου έτους.

Πηγή newsit.gr