Μέρκελ: Είχα δίκιο όταν είπα ότι δεν μπορούμε να βασιζόμαστε αποκλειστικά στις ΗΠΑ

Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας σε δημοσιογράφους δήλωσε ότι είχε δίκιο όταν δήλωσε πριν έναν χρόνο ότι η Ευρώπη δεν μπορεί πλέον να βασίζεται στις ΗΠΑ ως δύναμη που ορίζει την παγκόσμια τάξη. Απαντώντας σε ερώτηση γιατί ο Ντόναλντ Τραμπ έχει εντείνει την πίεσή του στο Βερολίνο, η καγκελάριος σημείωσε ότι η Γερμανία συναλλάσσεται ενεργητικά με τις ΗΠΑ και δήλωσε ότι τα πλεονάσματα της Γερμανίας σε σχέση με τις ΗΠΑ ήταν το θέμα της διαφωνίας.

Σχολιάζοντας τη σύνοδο μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Αμερικανού ομολόγου του, Ντόναλντ Τραμπ, η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι είναι «χαρούμενη για κάθε συνάντηση».

Συνέχισε τονίζοντας ότι είναι «θετικό για όλους» που Πούτιν και Τραμπ σχεδιάζουν να συναντηθούν ξανά, προσθέτοντας ότι, κατά τη γνώμη της, επαφές μεταξύ των προέδρων των δύο χωρών πρέπει να γίνονται πιο συχνά.

«Το γεγονός ότι κανείς Ρώσος πρόεδρος δεν επισκέφτηκε τις ΗΠΑ από το 2005 δεν πρέπει να είναι φυσιολογικό… Θα έπρεπε να είναι σύνηθες οι πρόεδροι Ρωσίας και ΗΠΑ να συναντώνται», δήλωσε η κ. Μέρκελ.

Πηγή: Sputnik