Μέρκελ: Ζητά οργάνωση προστατευμένων περιοχών για τους Γιαζίντι

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι είναι αναγκαία η επεξεργασία σχεδίων για τα μέλη των Γιαζίντι.

Μέρκελ: Ζητά οργάνωση προστατευμένων περιοχών για τους Γιαζίντι

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

 Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι είναι αναγκαία η επεξεργασία σχεδίων για τα μέλη των Γιαζίντι, ώστε να τους δοθούν προστατευμένες περιοχές στα βόρεια του Ιράκ.

“Τα σχέδια δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη, για να είμαι ειλικρινής μαζί σας. Ωστόσο, είναι στην ατζέντα,” δήλωσε χαρακτηριστικά η Μέρκελ σε διάσκεψη της συντηρητικής νεολαίας του κόμματος της, δίνοντας έμφαση στη λήψη μέτρων για τη σωτηρία των Γιαζίντι.

Έρευνα του ΟΗΕ δηλώνει ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει διαπράξει γενοκτονία κατά των Γιαζίντι στη Συρία και το Ιράκ, προκειμένου να εξαλείψει τη θρησκευτική κοινότητα των 400.000 ανθρώπων, με εκτελέσεις, σεξουαλική εκμετάλλευση, αλλά κι άλλα εγκλήματα.

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ