Μέρκελ: «Πρέπει να περιοριστούν οι επιθετικές τάσεις του Ιράν»

Χρειάζεται να ληφθούν μέτρα για να αντιμετωπιστούν οι «επιθετικές τάσεις» του Ιράν στη Μέση Ανατολή, δήλωσε σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έπειτα από συνομιλίες που είχε στην Ιορδανία με τον βασιλιά Αμπντάλα.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, κατά την επίσημη επίσκεψή της στην Ιορδανία, υποστήριξε την αμερικανική στάση στο Ιράν, μιλώντας για τις «επιθετικές τάσεις» της χώρας.

Ο Ιορδανός μονάρχης δήλωσε ότι η ειρήνη στην περιοχή θα μπορούσε να επιτευχθεί μόνον όταν οι Παλαιστίνιοι θα έχουν κράτος με την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσά του.

Αυτή τη στιγμή, η Μέρκελ πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ιορδανία, έναν από τους σημαντικότερους εμπορικούς εταίρους της Γερμανίας, μαζί με την Ιταλία, συνοδευόμενη από αντιπροσωπεία Γερμανών βουλευτών και επιχειρηματιών.

Μια παρόμοια σκληρή θέση για το Ιράν διατηρούνται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ και ορισμένες άλλες χώρες, οι οποίες υποστηρίζουν ότι η Τεχεράνη αποτελεί απειλή για τις ειρηνευτικές διαδικασίες στη Μέση Ανατολή και την κατηγορούν ότι υποστηρίζει τρομοκράτες στην περιοχή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και Sputnik