ΒΙΝΤΕΟ/ΦΩΤΟ. F 35: Το πιο φουτουριστικό και προβληματικό μαχητικό της εποχής μας

Το F35 της Lockheed Martin στοιχίζει περίπου 100 εκατομμύρια και ειναι πέμπτης γενιάς.Και η επιτυχία του αποτελεί στοίχημα για τη Lockheed Martin. Τα πολλά προβλήματα όμως στο πρόγραμμα το έχουν μετατρέψει σε στοίχημα υψηλού ρίσκου.

Παρόλα αυτά παραμένει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα.

Το κράνος «επαυξημένης πραγματικότητας»  (augmented reality) μια δημιουργία Ισραήλ/ΗΠΑ ειναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, και με hi-tech gadgets καθώς εμφανίζει όλα τα στοιχεία απο τον περίγυρο του πιλότου, ο οποίος εχει την δυνατότητα να βλέπει σε 360 μοιρες. 

 Με ικανότητες stealth, αισθητήρες και λέιζερ, το αεροσκάφος μπορει να εντοπίσει εχθρικά αεροσκάφη που θα  ήταν αόρατα αλλιώς. Με μια απλή κίνηση -απο τον πιλότο- στην γυάλινη οθόνη του κλειδώνει τον εχθρό και δεν χρειάζεται καν να κοιτάει προς την ίδια κατεύθυνση καθώς το F35 μπορεί να ‘βλεπει’ και να ‘αισθάνεται’ την ύπαρξη του εχθρού απο τεράστιες αποστάσεις από όλες τις κατευθύνσεις. Η επιλόγη βλήματος ειναι εξίσου ευκολη στο αεροσκάφος. Με μια μικρή κίνηση επιλέγεις τον τύπο όπλου που θέλεις, πιέζεις την σκανδάλη και παρακολουθείς την ψηφιακή αντίστροφη μέτρηση. Αποστολή εξετελέσθη!

Τουλάχιστον στα σχέδια.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΒΡΕΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΠΙΛΟΤΗΡΙΟ ΤΟΥ F35

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έτοιμο το πρώτο F-35 για το Ηνωμένο Βασίλειο.Φωτογραφίες

Ισραηλινά F 16 εν δράσει στην Ελλάδα. Φωτογραφίες στον αέρα!