Mi – 24: Αυτο ειναι το ρώσικο «ιπτάμενο τάνκ» – ΒΙΝΤΕΟ

 Το ρώσικο επιθετικό ελικόπτερο Mi-24 γνωστό και ως «ιπτάμενο τάνκ» μπορεί να δέχεται πυρά εν ώρα πτήσης. 

Το συγκεκριμένο παρατσούκλι δόθηκε σαν φόρος τιμής στα Σοβιετικά Sturmovik αεροσκάφη επίγειας επίθεσης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τα οποία ήταν εξίσου δύσκολο να καταρρίψεις.

Η άτρακτος τους είναι θωρακισμένη από χοντρές πλάκες περιμετρικά, συνεπώς ικανή να δεχθεί πυρομαχικά .50 cal χωρίς φόβο κατάρριψης.

Το πιλοτήριο (cokpit) είναι τοποθετημένο πάνω σε τιτάνιο όπως περίπου είναι σχεδιασμένο το θρυλικό A-10 Thunderbolt, ενώ διαθέτει αλεξίσφαιρο παρμπρίζ.

via GIPHY

Ο άνετος σχεδιασμός του, επιτρέπει στο ελικόπτερο να κάνει υποστηρικτικές πτήσεις κατάσβεσης πυρός, ενώ έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει και σε αποστολές μεταφοράς πεζικού. Ανάλογα με τις αναβαθμίσεις που γίνονται κατά καιρούς, το ‘’ιπτάμμενο τανκ’’ είναι εξοπλισμένο με ένα απίστευτο οπλοστάσιο που περιλαμβάνει :

Τετράκαννα πολυβόλα με περιστρεφόμενες κάννες των 12,7 χιλιοστών, βόμβες, ρουκέτες διαμετρημάτων από 57 μέχρι 240 χιλιοστά, αντιαρματικοί πύραυλοι «Falanga», κινητά ατρακτίδια πυροβόλων όπλων. Διαθέτει καμπίνα για την αερομεταφορά μέχρι και 8 ατόμων.

Το μαχητικό εισήχθη στη Σοβιετική Αεροπορία το 1972 και συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του σε περισσότερα από 30 έθνη, καθώς και τα Mi-25 και Mi-35 .

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τι μπορούν να κάνουν αυτά τα οπλικά συστήματα και γιατί είναι κατάλληλα να λαμβάνουν μέρος στο πεδίο των μαχών.

 

Πηγή: We Are The Mighty/rbth
Απόδοση: OnAlert