MiG-35: Σχεδιάζουν την ενσωμάτωση συστήματος APAR στο προηγμένο μαχητικό αεροσκάφος

Το προηγμένο μαχητικό αεροσκάφος MiG-35 της Ρωσίας μπορεί να εφοδιαστεί με ραντάρ ενεργού διάταξης φάσης σταδιακά στο μέλλον, δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της MiG Aircraft Corporation, Ilya Tarasenko.

Τα συστήματα ραντάρ ενεργού διάταξης φάσης (ΑPAR – Active Phased Array Radar) αναπτύσσονται ήδη ευρέως για την ενσωμάτωσή τους στα ολοκληρωμένα συστήματα ραντάρ των μαχητικών αεροσκαφών, καθώς επιτρέπουν την ταυτόχρονη παρακολούθηση μεγάλου αριθμού στόχων.

Το ραντάρ είναι ικανό να ανιχνεύει και να “κλειδώνει” έναν εχθρό στο νερό, στο έδαφος και στον αέρα, να αναγνωρίζει την κατηγορία, τον τύπο και το μέγεθος του, να εκτελεί λειτουργίες πλοήγησης και να καθοδηγεί όπλα ακριβείας.

Η εταιρεία MiG Aircraft Corporation θα προσφέρει ένα τέτοιο ραντάρ ως επιλογή μετά τις δοκιμές της από κοινού με το αεροσκάφος, ανέφερε ο διευθύνων Σύμβουλος.

Η σύμβαση για την παράδοση της πρώτης παρτίδας έξι μαχητικών αεροσκαφών πολλαπλών ρόλων MiG-35 για τη Ρωσική Πολεμική Αεροπορία υπεγράφη στο forum Army-2018 στις 22 Αυγούστου.

Το MiG-35 είναι ένα μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων προηγμένης τέταρτης γενιάς, που αναπτύχθηκε με βάση τα αεροσκάφη MiG-29K / KUB και MiG-29M / M2.

Οι δοκιμαστικές πτήσης του μαχητικού αεροσκάφους MiG-35 ξεκίνησαν στις 26 Ιανουαρίου και η διεθνής παρουσίαση του αεροσκάφους πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Μόσχας την επόμενη μέρα.Οι παραδόσεις των μαχητικών αεροσκαφών MiG-35 στη Ρωσική Πολεμική Αεροπορία προσδιορίζονται στο κρατικό πρόγραμμα όπλων της Ρωσίας έως το 2020.

Πηγή: TASS