Στρατηγός Μίλι: «Απίθανη, όχι αδύνατη η νίκη της Ουκρανίας εντός του 2023» – Τι είπε για τους ATACMS

Ο αρχηγός του Μικτού Επιτελείου των ΗΠΑ, στρατηγός Μαρκ Μίλι, δήλωσε ότι η νίκη της Ουκρανίας στον πόλεμο κατά της Ρωσίας φέτος είναι απίθανη, αν και δεν απέκλεισε το γεγονός ότι κάτι τέτοιο μπορεί να επιτευχθεί.

«Δεν νομίζω ότι είναι πιθανό να γίνει στο εγγύς μέλλον για φέτος», ήταν η φράση του Μίλι.

«Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει δηλώσει δημόσια πολλές φορές ότι ο ουκρανικός στόχος είναι να διώξει κάθε Ρώσο από τη ρωσοκρατούμενη Ουκρανία.

Και αυτό είναι ένα σημαντικό στρατιωτικό καθήκον. Πολύ, πολύ δύσκολο στρατιωτικό έργο. Υπάρχουν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες Ρώσοι που εξακολουθούν να βρίσκονται στη ρωσοκρατούμενη Ουκρανία.

Δεν λέω ότι δεν μπορεί να γίνει. Απλώς λέω ότι είναι πολύ δύσκολο έργο», είπε ο Μαρκ Μίλι στο Defence One.

Όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο παροχής  στην Ουκρανία των πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς ATACMS, ο Μίλι σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα τους προμήθευαν. Σημείωσε όμως πως ταυτόχρονα οι ΗΠΑ εξετάζουν και άλλους τρόπους για να βοηθήσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

«Το εύρος των ATACMS είναι μεγαλύτερο, αλλά υπάρχουν και άλλα συστήματα που μπορούν να παρέχουν παρόμοια εμβέλεια», είπε ο Στρατηγός.

Ως παράδειγμα ο Μίλι ανέφερε ότι υπάρχουν drones με παρόμοιες δυνατότητες και ότι «οι Βρετανοί έχουν κάποια συστήματα επίσης».

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν «μερικά άλλα συστήματα» με τα οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να δώσουν στους αμυνόμενους Ουκρανούς «κάποιο πλεονέκτημα».

Πηγή: pravda.com.ua