OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Μητσοτάκης: Οι δηλώσεις με Νετανιάχου και Χριστοδουλίδη μετά την τριμερή στο Ισραήλ – To μήνυμα σε Τουρκία και Ιράν [vid]

22/12/2025 - 20:13
Μητσοτάκης - Ισραήλ

(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Share on FacebookShare on Twitter

Κυριάκος Μητσοτάκης, Μπέντζαμιν Νετανιάχου και Νίκος Χριστοδουλίδης έκαναν κοινές δηλώσεις από την Ιερουσαλήμ σήμερα, Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2025, μετά την ολοκλήρωση της τριμερούς Συνόδου Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ.

Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου έστειλε το δικό του μήνυμα στην Τουρκία, λέγοντας πως «όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να επαναφέρουν την αυτοκρατορία τους, τους λέμε ότι αυτό δεν θα συμβεί. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας. Και είμαστε τρεις δημοκρατίες που προάγουν την ελευθερία, την ευημερία και την ασφάλεια».

«Κοιτάξτε, δεν επιδιώκουμε αντιπαράθεση με κανέναν. Αντιθέτως, επιδιώκουμε σταθερότητα, ευημερία και ειρήνη. Προφανώς, είμαστε αφοσιωμένοι στην υπεράσπιση καθεμίας από τις χώρες μας, αλλά και στην υπεράσπιση των θαλάσσιων οδών και άλλων πραγμάτων που μας αφορούν κοινά και που εμπίπτουν στους Διεθνείς Κανόνες. Ελπίζουμε ότι ο συνασπισμός μας δεν θα δοκιμαστεί», τόνισε.

«Οι χώρες συνεργάζονται και στον τομέα της άμυνας καθώς ο εχθρός είναι υπαρκτός», δήλωσε ο  Νετανιάχου.

Σχετικά με το Ιράν, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε ότι το Ισραήλ γνωρίζει ότι το Ιράν διεξάγει «ασκήσεις» πρόσφατα, προσθέτοντας ότι οι πυρηνικές δραστηριότητες της Τεχεράνης θα συζητηθούν με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

«Παρακολουθούμε την εξέλιξη αυτή και κάνουμε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες», είπε ο Νετανιάχου. «Θέλω να μεταφέρω ξεκάθαρα στο Ιράν το εξής: Οποιαδήποτε ενέργεια κατά του Ισραήλ θα αντιμετωπιστεί με πολύ αυστηρή απάντηση».

Οι δηλώσεις Μητσοτάκη

Για μια σύνοδο που συνεισφέρει στην ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η περιοχή μας αλλάζει συνεχώς. Την τελευταία φορά που συναντηθήκαμε, το 2023, το γεωπολιτικό πεδίο ήταν διαφορετικό», πρόσθεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι υπάρχουν νέοι κίνδυνοι αλλά και ευκαιρίες.

«Η συνεργασία αυτή δοκιμάστηκε και αποδείχθηκε ανθεκτική και συμβάλλει στην σταθερότητα και την ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα είναι πάντοτε έτοιμη να συμβάλλει στην επόμενη μέρα μέσω της διπλωματίας και τις προσπάθειες σταθερότητας. Εξέφρασε την στήριξη του στη σταθερότητα του Λιβάνου και την εδαφική του ακεραιότητα, επισήμανε ότι η ελληνική βοήθεια στο Λίβανο συνέβαλλε στην ενίσχυση της ασφάλειας της χώρας, ενώ αναφερόμενος στη Συρία τόνισε ότι ένα χρόνο μετά την πτώση του καθεστώτος Άσαντ έχει αποκατασταθεί η ασφάλεια αλλά θα πρέπει να γίνονται σεβαστές όλες οι θρησκείες και εθνότητες, ενώ έδωσε έμφαση στην ανάγκη προστασίας των χριστιανών ορθόδοξων της Μέσης Ανατολής.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε από την πλευρά του ο Νίκος Χριστοδουλίδης στις συνεργασίες που αφορούν το ζήτημα της ενέργειας. «Υπογραμμίσαμε τη σημασία του σχήματος 3+1 με τη συμμετοχή και των ΗΠΑ», για στρατηγική συνεργασία και διασύνδεση. Παράλληλα, συζητήθηκε η άμυνα και η ασφάλεια, πάλι με το σχήμα 3+1. «Η παρουσία μας δεν είναι συμβολική, αλλά ουσιαστική, η συνεργασία των τριών χωρών είναι στρατηγικής σημασίας όχι μόνο για τις τρεις χώρες, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή και την Ανατολική Ευρώπη».

Δείτε τις δηλώσεις:

Tags: ΕΛΛΑΔΑΙΣΡΑΗΛΚΥΠΡΟΣΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣΜΠΕΝΤΖΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ

Related Posts

Πούτιν
ΚΟΣΜΟΣ

Συνομιλίες Μερτς – Πούτιν για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία θέλει η πλειοψηφία των Γερμανών

12/02/2026 - 11:23
NATO
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: «Το NATO πρέπει να βασίζεται στην σύμπραξη όχι στην εξάρτηση των εταίρων»

12/02/2026 - 10:52
Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Τέσσερις άμαχοι νεκροί στο Ντνιπροπετρόφσκ – Ρωσικές επιθέσεις και στο Κίεβο

12/02/2026 - 09:54

Διαβάστε Επίσης

Σκάνδαλο με F-35: Χωρίς ραντάρ παραδίδονται τα νέα stealth μαχητικά αεροσκάφη;

Συνομιλίες Μερτς – Πούτιν για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία θέλει η πλειοψηφία των Γερμανών

ΗΠΑ: «Το NATO πρέπει να βασίζεται στην σύμπραξη όχι στην εξάρτηση των εταίρων»

Naval Group: Ενσωματώνει Τεχνητή Νοημοσύνη σε ναυτικά συστήματα με «όπλο» το cortAIx της Thales

Ουκρανία: Τέσσερις άμαχοι νεκροί στο Ντνιπροπετρόφσκ – Ρωσικές επιθέσεις και στο Κίεβο

Φιντάν: ΗΠΑ και Ιράν δείχνουν ευελιξία για μια πυρηνική συμφωνία – «Αγκάθι» ο εμπλουτισμός ουρανίου

Νετανιάχου: Το Ισραήλ εντάχθηκε στο Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ [pics, vid]

Ρωσία: Πυρκαγιά σε στρατιωτική εγκατάσταση από επιδρομή ουκρανικών drones [vids]

Top News

Κίμπερλι Γκιλφόιλ για Αλεξάνδρα Νίκα και Κωνσταντίνο Αργυρό: «Ανυπομονώ να υποδεχθώ τη μικρούλα τους»

Eurovision 2026: Akylas, Marseaux και Evangelia μάγεψαν το κοινό στον α' ημιτελικό - Όσα πρέπει να ξέρετε για εκείνους

Μαίρη Βιδάλη: Έχω χάσει δουλειές λόγω παρενόχλησης, το αντιμετώπισα και έβαλα τα όριά μου

Όλο το παρασκήνιο της συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν: Η «ελεγχόμενη κρίση», τα ακανθώδη «αλλά όχι άλυτα» ζητήματα και το «αν όχι τώρα, πότε;»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert