Ναύαρχος Μοϊσέεφ: Διορίσθηκε και επίσημα εκτελών χρέη αρχηγού του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού αντικαθιστώντας τον Γεβμένοφ [vid]

Η Ρωσία διόρισε σήμερα, με επίσημη τελετή, το Ναύαρχο Αλεξάντρ Μοϊσέεφ ως εκτελούντα χρέη αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού, σε αντικατάσταση του Νικολάι Γεβμένοφ, μετέδωσε το κρατικό ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Ο Μοϊσέεφ, ο οποίος γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1962 στο Καλίνινγκραντ, έχει υπηρετήσει για περισσότερο από 29 χρόνια σε πυρηνικά υποβρύχια. Έχει τιμηθεί με Παράσημο Ανδρείας για τη συμμετοχή του σε επιχείρηση στο Βόρειο Πόλο. Το 2011 αναγορεύθηκε σε Ήρωα της Ρωσίας.

Ο Μοϊσέεφ είχε ταχεία ανέλιξη στην ιεραρχία του ρωσικού Βόρειου Στόλου πριν διορισθεί υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου. Το 2018 διορίσθηκε διοικητής του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας. Το 2019 διορίσθηκε διοικητής του Βόρειου Στόλου, όταν ο προηγούμενος διοικητής της εν λόγω δύναμης, ο Γεβμένοφ, είχε αναλάβει τα καθήκοντα του αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού.

Αξίζει να σημειωθεί πως το OnAlert.gr σας είχε ενημερώσει στις 11.3.2024 για την αντικατάσταση του Γεβμένοφ από τον Μοϊσέεφ, κάτι που επισημοποιήθηκε και μεταδίδεται σήμερα από τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία. Τότε, ακόμη και ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, που είχε ρωτηθεί σχετικά, είχε απαντήσει ότι δεν μπορεί να κάνει σχόλια για θέματα που έχουν διαβάθμιση «απόρρητο», με αποτέλεσμα να μην διαψεύδει μεν, αλλά και να μην επιβεβαιώνει τις αναφορές.

Πηγές: Με πληροφορίες από Reuters / ΑΠΕ-ΜΠΕ