Μολδαβία: Δύο νεκροί από πυρά ενόπλου μέσα στο διεθνές αεροδρόμιο του Κισινάου – Συνελήφθη ο δράστης

Ένας ξένος υπήκοος πυροβόλησε και σκότωσε δύο ανθρώπους μέσα στο διεθνές αεροδρόμιο στην Μολδαβία σήμερα, αφού του απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα, ανακοίνωσε η αστυνομία και το υπουργείο Εσωτερικών.

Η αστυνομία συνέλαβε τον άνδρα, έναν 43χρονο Τατζίκο, μετά το περιστατικό στο διεθνές αεροδρόμιο Κισινάου, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της ανατολικής Ευρώπης. «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κίνδυνος. Ο δράστης τραυματίστηκε και νοσηλεύεται», ανέφερε η αστυνομία στο Facebook.

Πτήσεις παρουσίασαν καθυστερήσεις, αλλά η αστυνομία είπε ότι οι πτήσεις θα συνεχιστούν και θα επανέλθει σύντομα η κανονική λειτουργία του αερολιμένα.

Αστυνομική πηγή ανέφερε ότι ο ξένος υπήκοος που έφθασε στο Κισινάου, είχε αναχωρήσει από την Τουρκία, και ότι χρησιμοποίησε πυροβόλο όπλο εναντίον συνοριοφυλάκων.

Ένας άνδρας άρχισε να πυροβολεί μέσα στο αεροδρόμιο του Κισινάου στη Μολδαβία και ο τερματικός σταθμός εκκενώθηκε, μετέδωσαν μολδαβικά μέσα ενημέρωσης. Το μέσο ενημέρωσης Ziarul de Garda μετέδωσε ότι η αστυνομία αναπτύχθηκε στο αεροδρόμιο και ένας άνδρας είχε οχυρωθεί αφού πυροβόλησε αρκετές φορές.

Με πληροφορίες από: Reuters, ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters