Μόσχα: «Ο Πούτιν εργάζεται στο Κρεμλίνο ενημερώθηκε για τις επιθέσεις με drones»

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εργάζεται στο Κρεμλίνο και έχει ενημερωθεί για τις επιθέσεις με drone στη Μόσχα, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του. Ο Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε επίσης ότι η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα και το υπουργείο Άμυνας εργάστηκαν καλά στο να αντιμετωπίσουν την επίθεση και προσέθεσε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει στο σχεδιασμό να γίνουν σχόλια από τον Πούτιν για την επίθεση με drone, κάτι για το οποίο η Μόσχα κατηγορεί την Ουκρανία.

Νωρίτερα, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε ότι η αντιαεροπορική άμυνα κατέστρεψε οκτώ drones. Ιδού τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής γι’ αυτή την τελευταία επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον της Μόσχας:

– Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κατηγόρησε την Ουκρανία γι’ αυτό που χαρακτήρισε «τρομοκρατική» επίθεση. Υποστήριξε πως κατέρριψε όλα τα drones.

– Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως οκτώ μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιτέθηκαν στη ρωσική πρωτεύουσα. Το Baza, ένα κανάλι στην εφαρμογή Telegram με διασυνδέσεις με τις υπηρεσίες ασφαλείας, μετέδωσε πως στην επίθεση συμμετείχαν περισσότερα από 25 drones.

– Το Γενικό Επιτελείο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων δεν απάντησε αμέσως σε γραπτό αίτημα να σχολιάσει ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση των drones στη Μόσχα.

– Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο RBC, πηγή δήλωσε πως «περισσότερα από δέκα» μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν από συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας.

– Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν δήλωσε πως δύο άνθρωποι χρειάστηκαν ιατρική φροντίδα μετά το πλήγμα. Δεν αναφέρθηκαν θάνατοι.

– Η ρωσική Ανακριτική Επιτροπή, η οποία ερευνά τα μεγάλα εγκλήματα, ανακοίνωσε πως drones έπεσαν σε κτίρια στη Μόσχα προκαλώντας μικρές ζημιές. Πρόσθεσε πως ερευνά το πλήγμα.

Το RBC μετέδωσε πως τρία κτίρια επλήγησαν από τα drones: δύο κοντά στη Λενίνσκι Προσπέκτ στη νότια Μόσχα και ένα τρίτο στην πόλη Μοσκόφσκιι, κοντά στο αεροδρόμιο Βνούκοβο.

Μία κάτοικος ενός από τα κτίρια είπε στο Reuters πως η επίθεση σημειώθηκε γύρω στις 06:00 (ώρα Ελλάδας) και ότι ομάδα ασφαλείας την απομάκρυνε από το κτίριο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters