Μουσουλμανικά καλλιστεία με βραβείο ταξίδι στη Μέκκα

Μουσουλμανικά καλιστεία όπου βέβαια οι διαγωνιζόμενες δείχνουν μόνο το πρόσωπο. Το βραβεί για τη νικήτρια; Ταξίδι στη Μέκκα.

Toν Παγκόσμιο Μουσουλμανικό Διαγωνισμό Ομορφιάς που οργανώθηκε στην Ινδονησία κέρδισε η Νιγηριανή Ομπαμπιγί Αϊσά Αζιμπόλα.

Η 20χρονη Αϊσά που σπουδάζει πολεοδόμος, μετείχε στον διαγωνισμό με άλλες 18 κοπέλες από 6 χώρες, πήγε στον τελικό μαζί με τις κοπέλες από Ινδονησία και Μαλαισία, και όταν ανακοινώθηκε το όνομα της πνίγηκε στα δάκρυα και φίλησε το Κοράνι που έθεσαν μπροστά της.

Η Αϊσά κέρδισε ως βραβείο περίπου 2.200 $ και ταξίδι στην Μέκκα, και δήλωσε πως “o Αλλάχ ξέρει πως δεν περίμενα καθόλου πως θα κερδίσω. Το αφιερώνω σε όλες τις Νιγηριανές γυναίκες”.

Η Ινδονησία από το 2011 οργανώνει διαγωνισμό “μουσουλμανική ομορφιά”. Στον διαγωνισμό οι μετέχουσες επιτρέπεται να φοράνε ρούχα που αφήνουν να φαίνονται μόνο το πρόσωπο και τα χέρια, και τους γίνονται ερωτήσεις γύρω από την εκπαίδευση και την μόδα.

Στον φετινό διαγωνισμό μετείχαν καλλονές από Ινδονησία, Μαλαισία, Μπρουνέι, Ιράν και Μπαγκλαντές.

Η καλλονή που θα μετείχε από τις ΗΠΑ αποσύρθηκε από τον διαγωνισμό λόγω ξαφνικής αρρώστιας της μητέρας της. Ο επόμενος διαγωνισμός του χρόνου, θα διοργανωθεί στο Μπρουνέϊ.

Χουριέτ – μετ. tourkikanea.gr