Μπαχμούτ: «Η Ρωσία απέτυχε να καταλάβει την πόλη πριν την V-Day»

Ουκρανός στρατηγός δήλωσε την Κυριακή ότι η Ρωσία συνέχιζε να ελπίζει ότι θα καταλάμβανε το Μπαχμούτ πριν από τις σημερινές εκδηλώσεις για την Ημέρα της Νίκης.

Μπαχμούτ

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν την επίθεσή τους στην πόλη Μπαχμούτ, στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός, σημειώνοντας ότι έχασαν την προθεσμία να την καταλάβουν πριν από την αργία της 9ης Μαΐου στη Ρωσία, που εορτάζεται από την Μόσχα η Ημέρα της Νίκης.

Ουκρανός στρατηγός δήλωσε την Κυριακή ότι οι ρωσικές δυνάμεις ήλπιζαν να καταλάβουν την Μπαχμούτ πριν από την σημερινή γιορτή στη Ρωσία κατά την οποία τιμάται η νίκη των σοβιετικών επί της ναζιστικής Γερμανίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο εχθρός δεν πήρε την Μπαχμούτ“, δήλωσε τηλεφωνικώς στο Reuters ο εκπρόσωπος της ανατολικής διοίκησης των ουκρανικών δυνάμεων Σέρχιι Σερεβάτι. “Δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στις θέσεις”, πρόσθεσε.

Το γεγονός τόνισε και ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, λέγοντας σήμερα ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέτυχαν να καταλάβουν την πόλη Μπαχμούτ στην ανατολική Ουκρανία πριν από τη ρωσική εορτή της 9ης Μαΐου που σηματοδοτεί τη νίκη των Σοβιετικών επί της ναζιστικής Γερμανίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο ουκρανικός στρατός προετοιμάζει μια ευρέως αναμενόμενη αντεπίθεση για να προσπαθήσει να ανακαταλάβει τις περιοχές που βρίσκονται υπό ρωσική κατοχή στο νότιο και το ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας.

Οι ρωσικές και οι ουκρανικές δυνάμεις πολεμούν για τον έλεγχο της Μπαχμούτ για μήνες. Η Ρωσία θεωρεί την κατάληψη της Μπαχμούτ εφαλτήριο για την κατάληψη άλλων ουκρανικών πόλεων.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στρατιώτης στη Λευκορωσία
ΚΟΣΜΟΣ

H Ουκρανία καλεί σε «επαγρύπνηση» για αυξημένη στρατιωτική δραστηριότητα στη Λευκορωσία

Η Ουκρανία ενισχύει την άμυνά της κατά μήκος των βόρειων συνόρων της μετά από ενδείξεις ότι η Ρωσία προσπαθεί να αξιοποιήσει περισσότερο τη Λευκορωσία στη σύγκρουση