Μπαχμούτ: Oμάδα Ουκρανών στρατιωτών πέφτει σε ενέδρα Ρώσων – «Καρέ καρέ» η επίθεση [vid]

Mια ομάδα Oυκρανών στρατιωτών απέκρουσε μια αιφνιδιαστική επίθεση των ρωσικών δυνάμεων, στα περίχωρα του Μπαχμούτ, το επίκεντρο των μαχών της ανατολικής Ουκρανίας.

Σε ένα βίντεο διάρκειας 11 λεπτών, φαίνονται οι στρατιώτες από το επίλεκτο σώμα «Λύκοι Ντα Βίντσι» να υπερασπίζονται ηρωικά τον «Δρόμο της Ζωής» της Μπαχμούτ – ένα από τα τελευταία ασφαλή περάσματα έξω από την πολιορκημένη πόλη.

Το βίντεο, τραβηγμένο από το κράνος ενός από τους στρατιώτες, δείχνει έναν Ουκρανό να συναντά την ομάδα του μέσα σε ένα χαράκωμα, για να τους ενημερώσει ότι ένας άλλος συμπολεμιστής τους σκοτώθηκε.

Καθώς οι στρατιώτες κάθονται για μια στιγμή για να ξεκουραστούν, μια χειροβομβίδα «γλιστράει» στο χαράκωμα και σκάει μπροστά τους. Σαν από θαύμα κανείς από τους Ουκρανούς στρατιώτες δεν τραυματίτστηκε και η ομάδα πήρε αμέσως θέσεις μάχης επάνω στο έδαφος για να αντιμετωπίσει την ενέδρα των Ρώσων.

Οι «Λύκοι Da Vinci» θεωρούνται από τις καλύτερα εκπαιδευμένες και εξοπλισμένες ομάδες του εθελοντικού σώματος και με ελάχιστη κάλυψη κατάφεραν, όπως φαίνεται και στο βίντεο, να απωθήσουν τη ρωσική επίθεση.

Η Μάχη της Μπαχμούτ έχει γίνει η πιο αιματηρή σύγκρουση του πολέμου μέχρι σήμερα, με χιλιάδες απώλειες και στις δύο πλευρές. Ωστόσο, η Ρωσία μέσα από έναν εξαντλητικό πόλεμο φθοράς κατάφερε να αποκτήσει μικρά στρατηγικά εδαφικά κέρδη και τώρα πιστεύεται ότι ελέγχει περίπου το 80% της πόλης, αν και η Ουκρανία το διαψεύδει.

Ο «Δρόμος της Ζωής» είναι μια από τις τελευταίες περιοχές της πόλης που εξακολουθεί να βρίσκεται υπό ουκρανικό έλεγχο και είναι το μόνο ασφαλές πέρασμα έξω από την πόλη στον κοντινό οικισμό Τσασίβ Γιαρ.

Δείτε το βίντεο – ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ:

 

Με πληροφορίες από: Μetro UK / Φωτογραφία αρχείου Reuters