Μπαχμούτ: Υπό ρωσικό έλεγχο οικισμός κοντά στην πόλη – Ανησυχητικές οι απώλειες των Ουκρανών

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή ότι οι δυνάμεις του έθεσαν υπό τον έλεγχό του την Κλιτσίεβκα (Klishchiivka), έναν οικισμό νότια του Μπαχμούτ, στην περιοχή του Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας.

Την περασμένη εβδομάδα, οι ρωσικές δυνάμεις υποστήριξαν ότι κατέλαβαν το Σολεντάρ στα βορειοανατολικά του Μπαχμούτ – μια προέλαση που σύμφωνα με αμυντικούς αναλυτές θα μπορούσε να τους βοηθήσει να ασκήσουν πίεση στη μεγαλύτερη πόλη.

Η Klishchiivka, η οποία είχε πληθυσμό περίπου 400 ατόμων πριν την έναρξη του πολέμου, καταλήφθηκε με τη βοήθεια εναέριας υποστήριξης, ανέφερε το υπουργείο.

Το χωριό βρίσκεται περίπου εννέα χιλιόμετρα νότια του Μπαχμούτ, όπου μονάδες της ρωσικής ιδιωτικής οργάνωσης Wagner έχουν επιδοθεί εδώ και μήνες σε μια μάχη φθοράς με τις ουκρανικές δυνάμεις.

Τόσο η Wagner όσο και οι ομάδες των φιλορώσων αυτονομιστών στην επαρχία Ντόνετσκ της Ουκρανίας είχαν ήδη ισχυριστεί ότι είχαν καταλάβει την Κλιτσίεβκα. Το Reuters δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα τα γεγονότα στο πεδίο της μάχης.

Ανησυχητικές οι απώλειες των Ουκρανών

Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες ανησυχούν για τις απώλειες που υφίσταται ο ουκρανικός στρατός στις μάχες εναντίον των ρωσικών δυνάμεων στην πόλη Μπαχμούτ της ανατολικής Ουκρανίας, γράφει σήμερα το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Ο ουκρανικός στρατός χάνει τριψήφιο αριθμό στρατιωτών καθημερινά, ανέφεραν οι μυστικές υπηρεσίες της Γερμανίας (BND) σε ομάδα Γερμανών βουλευτών, που ασχολείται με θέματα ασφαλείας, κατά την διάρκεια μυστικής συνάντησης που είχαν αυτή την εβδομάδα, αναφέρει το Spiegel, επικαλούμενο πληροφορίες που έχει λάβει.

Η BND προειδοποίησε ότι η κατάληψη του Μπαχμούτ από τις ρωσικές δυνάμεις θα έχει σημαντικές συνέπειες, καθώς ενδέχεται να επιστρέψει στην Ρωσία να πραγματοποιήσει περαιτέρω προελάσεις. Το περιοδικό Spiegel αναφέρει επίσης ότι ο ρωσικός στρατός δεν νεδιαφέρεται για το πόσους στρατιώτες του χάνει στο Μπαχμούτ.

Με πληροφορίες από: Reuters / ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters