Μπελγκορόντ: Δέχθηκε επίθεση κτίριο της FSB και το υπουργείο Εσωτερικών – «Προελαύνουμε», λένε οι Ρώσοι αντάρτες [vid]

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στο Μπελγκορόντ, την ρωσική περιφέρεια που βρίσκεται στα σύνορα με την Ουκρανία, στην οποία χθες εκδηλώθηκε επίθεση από Ρώσους αντάρτες που αποκηρύσσουν τον Βλαντιμίρ Πούτιν. «Σχετικά με την κατάσταση στην περιοχή της Γκράιβορον: η εκκαθαριστική επιχείρηση του υπουργείου Άμυνας και των υπηρεσιών επιβολής του νόμου συνεχίζεται», ανέφερε ο Ρώσος αξιωματούχος Βιατσέσλαβ Γκλάντκοφ, μέσω Telegram.

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι τα κτίρια της διαβόητης FSB (Ομοσπονδιακό Γραφείο Ασφάλειας) και του υπουργείου Εσωτερικών δέχθηκαν επίθεση στο Μπελγκορόντ της Ρωσίας. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα κτίρια δέχθηκαν επίθεση από drones.

Η επονομαζόμενη «Λεγεώνα της Ελεύθερης Ρωσίας» που ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Μπελγκορόντ, η επιχείρηση στην περιοχή Belgorod έχει ήδη καλύψει 31 τετραγωνικά χιλιόμετρα. «Καλημέρα σε όλους εκτός από τους κολλητούς του Πούτιν! Συναντήσαμε το ξημέρωμα στην απελευθερωμένη περιοχή και προχωράμε», ανέφερε σε ανάρτησή της η Λεγεώνα. Το ενημερωτικό δίκτυο Visegrad 24 αποτύπωσε σε ένα γράφημα πώς εκδηλώθηκε η επίθεση:

Όπως μεταδίδει το δίκτυο Euromaidan, στην τελευταία ενημέρωση το βρετανικό υπουργείο Άμυνας τονίζει τις συνεχιζόμενες συγκρούσεις μεταξύ των ρωσικών δυνάμεων ασφαλείας και αγνώστων ανταρτών εντός της περιφέρειας Μπελγκορόντ της Ρωσίας κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας, τονίζοντας ότι η Ρωσία αντιμετωπίζει «μια ολοένα και πιο σοβαρή απειλή για την ασφάλεια πολλών τομέων στις συνοριακές της περιοχές».

Η αναφορά του βρετανικού Υπουργείου Άμυνας

Γράφει συγκεκριμένα το ημερήσιο ενημερωτικό δελτίο του Βρετανικού υπουργείου Άμυνας, βάσει των δεδομένων που συγκεντρώνουν και αναλύουν οι υπηρεσίες πληροφοριών του: «Μεταξύ 19 και 22 Μαΐου 2023, οι ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας είναι πολύ πιθανό να συγκρούστηκαν με αντάρτες σε τουλάχιστον τρεις τοποθεσίες εντός της περιφέρειας Μπελγκορόντ της Ρωσίας, κοντά στα ουκρανικά σύνορα.

Η ταυτότητα των ανταρτών παραμένει ανεπιβεβαίωτη, αλλά ρωσικές αντικαθεστωτικές ομάδες ανέλαβαν την ευθύνη. Το πιο σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε κοντά στην πόλη Γκρέιβοραν. Εκτός από τις μάχες με ελαφρά όπλα, σημειώθηκε αύξηση των επιθέσεων με drone ή έμμεσων πυρών κοντά στα περιστατικά. Η Ρωσία έχει εκκενώσει αρκετά χωριά και έχει αναπτύξει επιπλέον δυνάμεις ασφαλείας στην περιοχή.

Η Ρωσία αντιμετωπίζει μια ολοένα και πιο σοβαρή απειλή για την ασφάλεια πολλών τομέων στις παραμεθόριες περιοχές της, με απώλειες πολεμικών αεροσκαφών, επιθέσεις με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς σε σιδηροδρομικές γραμμές και τώρα άμεση δράση αντάρτικων ομάδων. Η Ρωσία σχεδόν σίγουρα θα χρησιμοποιήσει αυτά τα περιστατικά για να υποστηρίξει την επίσημη αφήγηση ότι είναι το θύμα στον πόλεμο».