Μπέλγκοροντ: Φονική έκρηξη σε εμπορικό κέντρο – Για ουκρανική επίθεση κάνει λόγο η Ρωσία – Φήμες για ρωσικό πύραυλο που παρεξέκλινε της πορείας του [vids]

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από – κατά την Ρωσία – πυραυλική επίθεση της Ουκρανίας εναντίον της πόλης Μπέλγκοροντ, στη νότια Ρωσία, περίπου 40 χιλιόμετρα από τα ρωσοουκρανικά σύνορα, μετέδωσαν σήμερα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Το ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti μετέδωσε ότι από τον βομβαρδισμό επλήγη εμπορικό κέντρο.

Δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου Zvezda, που υπάγεται στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας, δήλωσε ότι έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν στην περιοχή του εμπορικού κέντρου Magnit.

Βίντεο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του Zvezda δείχνει διασώστες να τρέχουν να προσφέρουν βοήθεια σε τραυματίες σε ένα υπαίθριο αθλητικό κέντρο στο Μπέλγκοροντ.

Πάντως δεν λείπουν και οι αναφορές από Ουκρανούς χρήστες των social media που αναφέρουν ότι το εμπορικό κέντρο χτυπήθηκε από ρωσικό πύραυλο που δεν έφτασε στην Ουκρανία και έπεσε στο Μπέλγκοροντ.

Το Μπέλγκοροντ και η ομώνυμη περιφέρεια γίνονται συχνά στόχος επιθέσεων από την Ουκρανία, καθώς από την παραμεθόριο ρωσική πόλη εξαπολύονται πολλές από τις επιθέσεις στο ουκρανικό έδαφος.

Οι ρωσικές αρχές είχαν ανακοινώσει ότι 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν στα τέλη Δεκεμβρίου, στην πλέον πολύνεκρη ουκρανική επίθεση εναντίον της περιοχής.

Πηγές: Με πληροφορίες από Reuters, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ