Μπελγκορόντ: Για «πολυάριθμες» νυκτερινές επιθέσεις με drones κάνει λόγο η Ρωσία

Σε «πονοκέφαλο» για τη Ρωσία εξελίσσεται το Μπελγκορόντ, μια από τις περιοχές που συνορεύει με την Ουκρανία.

Μετά από αλλεπάλληλα «συμβάντα», που η Ρωσία έχει χαρακτηρίσει δολιοφθορές ή επιθέσεις της Ουκρανίας, αλλά και την πιό πρόσφατη «επέλαση» Ρώσων αντικαθεστωτικών, με τις επωνυμίες «Σώμα Ρώσων Εθελοντών» και «Λεγεώνα για την Ελευθερία της Ρωσίας», εκδηλώθηκε και επίθεση με drones, τουλάχιστον σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιοχής.

Συγκεκριμένα ο κυβερνήτης ανακοίνωσε πως «πολυάριθμες» επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών σημειώθηκαν στη διάρκεια της περασμένης νύκτας στη ρωσική περιφέρεια του Μπελγκορόντ.

«Η νύχτα δεν ήταν αληθινά ήσυχη. Υπήρξαν πολυάριθμες επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Η αντιαεροπορική άμυνα ασχολήθηκε με μεγάλο μέρος αυτών», ανέφερε ο κυβερνήτης του Μπελγκορόντ Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ μέσω της εφαρμογής Telegram.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως οι επιθέσεις αυτές προκάλεσαν ζημιές σε οχήματα, σπίτια και δημόσια κτίρια στην περιοχή, αλλά όχι και θύματα.

Υπενθυμίζεται πως χθες, 23η Μαΐου 2023, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωση του ισχυρίστηκε ότι οι σαμποτέρ που εισέβαλαν  στην περιοχή του Μπελγκορόντ αποκλείσθηκαν και εξοντώθηκαν. ενώ όσοι απέμειναν απωθήθηκαν στο ουκρανικό έδαφος έως την πλήρη εξόντωση τους.

Στην καθιερωμένη ενημέρωση του το υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι περισσότεροι από 70 μαχητές σκοτώθηκαν στο Μπελγκορόντ.

Πηγές: Με πληροφορίες από AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ