Μπέλγκοροντ: «Η Ουκρανία βομβάρδισε δύο συνοριακούς οικισμούς» λένε οι ρωσικές αρχές

Ο κυβερνήτης της περιοχής του Μπέλγκοροντ στη Ρωσία δήλωσε σήμερα ότι η Ουκρανία βομβάρδισε δυο συνοριακούς οικισμούς, αλλά δεν αναφέρθηκαν θύματα.

«Στο Σεμπέκινο, θραύσματα από οβίδες πυροβολικού κατέστρεψαν ένα αυτοκίνητο και ένα τμήμα του δρόμου. Υπάρχουν ζημιές στα καλώδια ηλεκτρικού. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης επιχειρούν επί τόπου» δήλωσε ο Βιτσισλάβ Γκλαντκόφ σε ανακοίνωση που ανάρτησε στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Νωρίτερα σήμερα, το Κρεμλίνο δήλωσε ότι «ανησυχεί» για τις αναφορές περί βομβαρδισμών στην περιοχή του Μπέλγκοροντ, μια συνοριακή επαρχία που έχει επανειλημμένα δεχθεί πυρά από τη γειτονική περιοχή Χάρκοβο της Ουκρανίας.

Επίσης, ο κυβερνήτης του Μπέλγκοροντ υποστηρίζει ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας το ουκρανικό πυροβολικό εξαπέλυσε επίθεση κατά της περιοχής, με αποτέλεσμα ενας άνθρωπος να σκοτωθεί και άλλοι δύο να τραυματιστούν σε ένα κέντρο υποδοχής εσωτερικά εκτοπισμένων πολιτών.

Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι άρχισαν να απομακρύνουν τα παιδιά από κάποιες περιοχές του Μπέλγκοροντ στα σύνορα με την Ουκρανία που βομβαρδίζονται εντατικά εδώ και μερικές ημέρες, φοβούμενες για «επιδείνωση της κατάστασης».

«Σήμερα μια πρώτη ομάδα 300 παιδιών θα σταλεί στο Βορονέζ», μια πόλη που βρίσκεται περίπου 250 χιλιόμετρα πιο βορειοανατολικά και κατά συνέπεια πιο μακριά από τα ουκρανικά σύνορα.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters