Μπέλγκοροντ: Ισχυρές εκρήξεις στη ρωσική πόλη – Ενεργοποιήθηκε η αντιαεροπορική άμυνα

Δύο ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν σήμερα στη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο δύο μαρτυρίες.

Τις τελευταίες ημέρες η Ρωσία έχει καταγγείλει μια σειρά επιθέσεων από ουκρανικές δυνάμεις σε εδάφη της κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, προειδοποιώντας πως τέτοιες επιθέσεις εγκυμονούν κινδύνους για σημαντική κλιμάκωση της κρίσης.

Η Ουκρανία δεν έχει αποδεχθεί ευθέως την ευθύνη, αλλά χαρακτηρίζει τα περιστατικά «ανταπόδοση» και «κάρμα» για τη Ρωσία.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα κατηγόρησε νωρίτερα σήμερα τη Δύση ότι προτρέπει ανοικτά το Κίεβο να επιτεθεί στη Ρωσία, προειδοποιώντας την ουκρανική πλευρά να μην «δοκιμάζει την υπομονή μας».

Διάφορες μαρτυρίες και βίντεο που έχουν δημοσιεύθεί σήμερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνουν την αντιαεροπορική άμυνα της πόλης Μπέλγκοροντ να έχει ενεργοποιηθεί και να προσπαθεί να «διακόψει την πορεία» ενός άγνωστου αντικειμένου.

Δεν είναι ακόμα σαφές ποιος ευθύνεται για τις εκρήξεις και τις «ύποπτες» τεράστιες φωτιές σε στρατηγικά κτίρια σε πόλεις της δυτικής Ρωσίας. Ωστόσο, λίγες μέρες πριν, η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε δύο ουκρανικά μη επανδρωμένα οπλισμένα αεροσκάφη τύπου TB2 Bayraktar.  Το ένα καταρρίφθηκε στην περιοχή του Μπέλγκοροντ, ενώ το άλλο στην περιοχή του Κουρσκ.

Μεγάλη φωτιά στη Μόσχα 

Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα ξεκίνησε μεγάλη πυρκαγιά σε ένα νοσοκομείο που βρίσκεται υπό κατασκευή στην περιοχή της Μόσχας.

Τέλος, φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη και στην περιοχή Tyumen της νοτιοκεντρικής Ρωσίας, σε ένα εμπορικό κέντρο.