Μπλίνκεν από Ισραήλ: «Ενδεχομένως η τελευταία ευκαιρία» για συμφωνία εκεχειρίας στη Γάζα και επιστροφή των ομήρων

«Εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρξει κλιμάκωση ή καμία ενέργεια η οποία θα μπορούσε να επεκτείνει τη σύγκρουση σε άλλες περιοχές ή να οξύνει την έντασή της», συνέχισε ο Μπλίνκεν.

Μπλίνκεν από Ισραήλ: «Ενδεχομένως η τελευταία ευκαιρία» για συμφωνία εκεχειρίας στη Γάζα και επιστροφή των ομήρων

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, που πραγματοποιεί επίσκεψη στο Ισραήλ, προειδοποίησε σήμερα ότι «ενδεχομένως» τώρα είναι η «τελευταία» ευκαιρία για να επιτευχθεί συμφωνία εκεχειρίας μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς ώστε να τερματιστεί ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας ο οποίος διαρκεί περισσότερους από δέκα μήνες.

«Είναι μια αποφασιστική στιγμή, ίσως είναι η καλύτερη, ενδεχομένως η τελευταία ευκαιρία να επιστρέψουν οι όμηροι στα σπίτια τους, να επιτευχθεί εκεχειρία και να μπει όλος ο κόσμος στον δρόμο της ειρήνης και της ασφάλειας που θα διαρκέσουν», τόνισε ο Μπλίνκεν στη διάρκεια συνάντησής του στο Τελ Αβίβ με τον Ισραηλινό πρόεδρο Ισαάκ Χέρτζογκ.

Κατά την ένατη επίσκεψή του στην περιοχή μετά την έναρξη του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Γάζα, στις 7 Οκτωβρίου, ο Άντονι Μπλίνκεν πρόσθεσε ότι «έχει επίσης έρθει η ώρα να διασφαλίσουμε ότι κανένας δεν θα κάνει κάτι που θα μπορούσε να εκτροχιάσει τη διαδικασία».

«Εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρξει κλιμάκωση ή προκλήσεις ή καμία ενέργεια η οποία θα μπορούσε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να μας απομακρύνει από αυτή τη συμφωνία ή να επεκτείνει τη σύγκρουση σε άλλες περιοχές ή να οξύνει την έντασή της», συνέχισε ο Μπλίνκεν.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών πρόκειται να συναντηθεί μέσα στην ημέρα με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Χέρτζογκ, ο ρόλος του οποίου είναι κυρίως τιμητικός, δήλωσε ότι οι Ισραηλινοί επιθυμούν την επιστροφή «το συντομότερο δυνατό» των ομήρων που απήχθησαν στις 7 Οκτωβρίου από τη Χαμάς και οι οποίοι εξακολουθούν να κρατούνται στη Γάζα.

«Δεν υπάρχει πιο σημαντικός ανθρωπιστικός σκοπός από την επιστροφή των ομήρων μας», υπογράμμισε.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στρατιώτης στη Λευκορωσία
ΚΟΣΜΟΣ

H Ουκρανία καλεί σε «επαγρύπνηση» για αυξημένη στρατιωτική δραστηριότητα στη Λευκορωσία

Η Ουκρανία ενισχύει την άμυνά της κατά μήκος των βόρειων συνόρων της μετά από ενδείξεις ότι η Ρωσία προσπαθεί να αξιοποιήσει περισσότερο τη Λευκορωσία στη σύγκρουση