Μπλίνκεν: Το Πεκίνο κινείται προς την κατεύθυνση της χρήσης βίας στην Ταϊβάν

Ο Μπλίνκεν δήλωσε πως οι ΗΠΑ θα εργαστούν προκειμένου να διασφαλίσουν ότι οι δίαυλοι παραμένουν ανοικτοί για να αποφευχθεί πιθανή παρανόηση.

Onalert Newsroom
Μπλίνκεν

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε σήμερα ότι οι πρόσφατες ενέργειες της Κίνας στην Ταϊβάν απομακρύνονται από την πρακτική της ειρηνικής επίλυσης προβλημάτων και κινούνται προς την κατεύθυνση του εξαναγκασμού και της χρήσης βίας.

Σε συνέντευξη Τύπου στη Μανίλα με τον υπουργό Εξωτερικών των Φιλιππίνων, ο Μπλίνκεν επέπληξε επίσης την Κίνα για τις ενέργειες της, από την εκτόξευση πυραύλων έως και την αποχώρηση από τις συνομιλίες για το Κλίμα.

Ο ίδιος δήλωσε πως οι ΗΠΑ θα εργαστούν προκειμένου να διασφαλίσουν ότι οι δίαυλοι παραμένουν ανοικτοί για να αποφευχθεί πιθανή παρανόηση.

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χούθι - Υεμένη
ΚΟΣΜΟΣ

Υεμένη: Οι Χούθι μιλούν για 20 νεκρούς σε πλήγματα της Σαουδικής Αραβίας σε αγορά – Διαψεύδουν οι κυβερνητικές δυνάμεις

Κλιμακώνονται οι μάχες στην Ταΐζ ανάμεσα στους φιλοϊρανούς αντάρτες και τις κυβερνητικές δυνάμεις που υποστηρίζονται από τη Σαουδική Αραβία

Σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΚΟΣΜΟΣ

H Κομισιόν «επιστρέφει το γάντι» στον Τραμπ: Κυρίαρχη η ΕΕ στις αποφάσεις για την ασφάλειά της

Οι συνομιλίες μεταξύ Κιέβου και Μόσχας για τον τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία έχουν οριστεί για τις 10 και 11 Νοεμβρίου στο Αμπού Ντάμπι υπό αμερικανική διαμεσολάβηση