Μπορίσοφ υπέρ Τουρκίας: Παίζει σημαντικό ρόλο, οι Έλληνες να βοηθηθούν από μόνοι τους!

Την ενιαία γραμμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στην Τουρκία, όπως αυτή καταγράφεται ξεκάθαρα στην συμφωνία που επετεύχθη χθες, έρχεται να διαρρήξει ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ.

Προσερχόμενος στην Σύνοδο Κορυφής που συνεχίζεται και σήμερα, ο Μπορίσοφ εξήρε τον «σημαντικό γεωστρατηγικό ρόλο» της Τουρκίας, ενώ σημείωσε πως «όταν υπάρχουν κυρώσεις, η Τουρκία στρέφεται στη Ρωσία»!

Συγκεκριμένα -όπως μεταδίδει ο απεσταλμένος του Newsit.gr στις Βρυξέλλες, Αιμίλιος Περδικάρης- ο Μπορίσοφ δήλωσε: «Όλοι οι ηγέτες μίλησαν πολύ πιο ήπια για την Τουρκία χθες βράδυ. Όλοι παρατήρησαν ότι η συμφωνία για το μεταναστευτικό πρέπει να συνεχιστεί και ότι έχει ένα πολύ σημαντικό γεωστρατηγικό ρόλο. Κανένας δεν μιλά για κυρώσεις λόγω της εξαγωγής όπλων πια – το αντίθετο: όταν υπάρχουν κυρώσεις, η Τουρκία στρέφεται στη Ρωσία για να εξοπλιστεί και δεν σταματά. Είπα στους Έλληνες συναδέλφους μου να βρουν εργαλεία για να βοηθηθούν από μόνοι τους, διότι τους υποστηρίζουμε με όλους τους τρόπους, αλλά η Τουρκία τώρα παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην περιοχή».