Μπουρκίνα Φάσο: Τουλάχιστον 51 στρατιώτες σκοτώθηκαν σε ενέδρα στην επαρχία Ουνταλάν

Τουλάχιστον 51 στρατιώτες σκοτώθηκαν την περασμένη Παρασκευή στη Μπουρκίνα Φάσο, όταν η μονάδα τους έπεσε σε ενέδρα, ανακοίνωσε ο στρατός.

HRW

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τουλάχιστον 51 στρατιώτες σκοτώθηκαν την περασμένη Παρασκευή στη βόρεια Μπουρκίνα Φάσο, όταν η μονάδα τους έπεσε σε ενέδρα, ανακοίνωσε σήμερα ο στρατός της χώρας.

Πρόκειται για το πιο πρόσφατο αιματηρό επεισόδιο σε αυτήν την περιοχή όπου δρουν ομάδες τζιχαντιστών.

Νωρίτερα οι αρχές είχαν ανακοινώσει τον θάνατο οκτώ στρατιωτών, όμως στη συνέχεια εντοπίστηκαν νεκροί και άλλοι 43 συνάδελφοί τους.

Οι στρατιώτες δέχτηκαν επίθεση στην επαρχία Ουνταλάν, στην περιοχή του Σαχέλ της Μπουρκίνα Φάσο, στα σύνορα με το Μαλί. Ο στρατός δεν ανέφερε ποια οργάνωση ευθύνεται για την ενέδρα, όμως ανακοίνωσε ότι περίπου 160 «τρομοκράτες» σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή αντιποίνων.

Πηγή: AΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ