Μπρόβαρι: Ο αρχηγός της αστυνομίας διορίστηκε προσωρινός υπουργός Εσωτερικών μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου

Η ουκρανική κυβέρνηση διόρισε τον αρχηγό της εθνικής αστυνομίας Ιχόρ Κλιμένκο εν ενεργεία υπουργό Εσωτερικών, μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου στο Μπρόβαρι, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Ντενίς Σμίχαλ.

Ο Σμίχαλ ανακοίνωσε τον διορισμό μετά τον θάνατο του πρώην υπουργού Ντενίς Μοναστίρσκι, ο οποίος σκοτώθηκε σε συντριβή ελικοπτέρου κοντά στο Κίεβο. Ο θάνατος του υπουργού Εσωτερικών κατά τη συντριβή του ελικοπτέρου που τον μετέφερε στο μέτωπο συνιστά «μεγάλη απώλεια», δήλωσε παράλληλα ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Ντενίς Σμιχάλ.

Ο Ουκρανός πρωθυπουργός ανέφερε ότι ο Κλιμένκο είχε διοριστεί επίσημα στο ρόλο του υφυπουργού Εσωτερικών, αλλά θα φέρει τις αρμοδιότητες του υπουργού.

Στο δυστύχημα στο Μπρόβαρι, κοντά στο Κίεβο, σκοτώθηκαν επίσης ο 42χρονος υφυπουργός Εσωτερικών Γεβγκένι Γενίν και ο γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών. Ο Υπουργός Εσωτερικών Μοναστίρσκι, ο οποίος είχε διοριστεί από τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι το 2021, ήταν υπεύθυνος για την αστυνομία και την εσωτερική ασφάλεια της Ουκρανίας και είναι ο πιο υψηλόβαθμος Ουκρανός αξιωματούχος που σκοτώνεται από τότε που άρχισε ο πόλεμος.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters