MQ 8-C: Πράσινο φως για το υπερσύγχρονο μη επανδρωμένο ελικόπτερο των ΗΠΑ – BINTEO

Η Northrop Grumman Corporation ξεκίνησε τις δοκιμές πτήσης για τα αεροσκάφη MQ-8C Fire Scout που παράγονται στο Moss Point του Μισσισσιπή στο Διεθνές Αεροδρόμιο Trent Lott, ένα σημαντικό ορόσημο για την πορεία της εταιρείας.

Οι εγκαταστάσεις στο Moss Point της Northrop Grumman είναι το κλειδί για την παραγωγή και τον έλεγχο του MQ-8C Fire Scout, του νεότερου αυτόνομου ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ που διαθέτει αυξημένη ταχύτητα, αντοχή και μπορεί να μεταφέρει μεγαλύτερο ωφέλιμο φορτίο στις ναυτικές επιχειρήσεις.

Το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό ολοκλήρωσε πρόσφατα την αρχική επιχειρησιακή δοκιμή και αξιολόγηση του ελικοπτέρου MQ-8C, στο USS Coronado, το οποίο πάνω από 1.500 προγραμματισμένες ώρες πτήσεων. Το MQ 8-C είναι ένα τροποποιημένο ελικόπτερο Bell 407 που παράγεται στο Moss Point και απασχολεί αρκετές θέσεις εργασίας στο Μισισιπή.

Το MQ 8-C είναι ένα αυτόνομο ελικόπτερο που επιτελεί διάφορες λειτουργίες όπως παροχή πληροφοριών, επιτήρηση, αναγνώριση και εντοπισμό στόχου, καθώς και προσδιορισμό στόχων μέσω λέιζερ, ενώ διαθέτει και δυνατότητες υποστήριξης των δυνάμεων στο πεδίο της μάχης.

Το MQ-8C Fire Scout είναι ικανό να αναπτυχθεί τόσο από τις επίγειες όσο και από τις ναυτικές πλατφόρμες, είναι ένα σύστημα μη επανδρωμένου αέρα επόμενης γενιάς που έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει στρατιωτικές επιχειρήσεις που βασίζονται στην ξηρά και τη θάλασσα.

Η Melissa Packwood, διευθυντής προγράμματος, Fire Scout, της Northrop Grumman, δήλωσε ότι με βάση την πρόσφατη ανακοίνωση της εταιρείας, υπάρχουν νέες δυνατότητες παραγωγής στο Moss Point και αύξηση κατά 40% της απασχόλησης στην περιοχή.

Ενώ, προσέθεσε πως η δυνατότητα διεξαγωγής δοκιμών πτήσης του MQ-8C Fire Scout, στην περιοχή όπου βρίσκονται και οι εγκαταστάσεις παραγωγής, αυξάνει την αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα παραγωγής και βελτιώνει την ικανότητά του να να εξυπηρετούν το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ. 

Δείτε βίντεο από δοκιμαστική πτήση του MQ 8-C :

Πηγή: Vertical