MQ-9 Reaper: Το Πεντάγωνο των ΗΠΑ επιβεβαιώνει την ανάπτυξη drone πάνω από την Γάζα για τον εντοπισμό των Ισραηλινών ομήρων

Το Πεντάγωνο επιβεβαιώνει ότι οι ΗΠΑ πραγματοποιούν πτήσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από τη Γάζα για να βοηθήσουν στις προσπάθειες εντοπισμού των περίπου 240 Ισραηλινών ομήρων που κρατούνται από την Χαμάς.

«Στην υποστήριξη των προσπαθειών ανάκτησης ομήρων, οι ΗΠΑ πραγματοποιούν άοπλες πτήσεις UAV πάνω από τη Γάζα, καθώς και παρέχουν συμβουλές και βοήθεια για να υποστηρίξουν τον Ισραηλινό εταίρο μας καθώς εργάζονται στις προσπάθειές τους για την ανάκτηση ομήρων», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Πατ Ράιντερ.

Πρόσθεσε ότι οι πτήσεις ξεκίνησαν μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Οι New York Times αποκάλυψαν σήμερα ότι πρόκειται για μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου MQ-9 Reaper των αμερικανικών Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων.

Δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσαν χθες ότι οι ΗΠΑ πετούν τα MQ-9 Reaper πάνω από τη Γάζα με στόχο να συγκεντρώσουν πληροφορίες και να συνδράμουν στις προσπάθειες εντοπισμού των ομήρων.

Με πληροφορίες από: Times of Israel, Al Jazeera / Φωτογραφία αρχείου Reuters