Δολοφονία στρατιωτικού της Χαμάς απο Μοσάντ στη Συρία

Ένα στρατιωτικό στέλεχος της Χαμάς στη Συρία, ο Καμάλ Χουσέιν Γανάζ, δολοφονήθηκε σε προάστιο της Δαμασκού, ανακοίνωσε αξιωματούχος της παλαιστινιακής οργάνωσης στο Λίβανο, τονίζοντας ότι υπάρχουν υποψίες πως τη δολοφονία διέπραξε η ισραηλινή Μοσάντ.
«Μια ομάδα αγνώστων μπήκε στο σπίτι του, στο προάστιο Κουντσάγια της επαρχίας της Δαμασκού και τον σκότωσε», δήλωσε ο αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί. «Αφαίρεσαν φακέλους από το σπίτι του».
«Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μοσάντ είναι πίσω από τη δολοφονία», πρόσθεσε αναφερόμενος στις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Γανάζ ήταν ένας από τους βοηθούς του Μαχμούντ Αμπντελ Ραούφ Αλ-Μαμπχούχ, του στελέχους της Χαμάς που βρέθηκε νεκρό τον Ιανουάριο του 2010 σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στο Ντουμπάι, όπου οι ερευνητές είναι πεπεισμένοι ότι η Μοσάντ βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία.
Η Χαμάς έλαβε επί πολλά χρόνια τη στήριξη της Δαμασκού απέναντι στο Ισραήλ και το πολιτικό της γραφείο εδρεύει στη Δαμασκό. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του Τύπου, ο επικεφαλής του γραφείου, ο Χάλεντ Μεσάαλ και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι δεν διαμένουν πλέον μόνιμα στη Δαμασκό.
Τον περασμένο Φεβρουάριο ο πρωθυπουργός της ισλαμιστικής Χαμάς στη Γάζα Ισμαήλ Χανίγια χαιρέτισε τον αγώνα του συριακού λαού για τη «δημοκρατία», στην πρώτη δημόσια έκφραση υποστήριξης στελέχους του παλαιστινιακού αυτού κινήματος στη λαϊκή εξέγερση στη Συρία, η οποία καταστέλλεται αιματηρά από το καθεστώς.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 Μοσάντ:η ιστορία της σε βίντεο.Δείτε τη
Μοσάντ:η ιστορία της θρυλικής υπηρεσίας.Δείτε το 2ο μέρος