«Μυρίζει μπαρούτι» στο Ιντλίμπ – Συγκέντρωση ισχυρών δυνάμεων του Συριακού Στρατού στην περιοχή

Ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) ανέπτυξε ενισχύσεις στο νότιο τμήμα του Ιντλίμπ το περασμένο Σαββατοκύριακο, εν μέσω αναφορών για μια νέα στρατιωτική συσσώρευση στην περιοχή Jabal Al-Zawiya.

Σύμφωνα με αναφορά από την επαρχία του Ιντλίμπ, ο Συριακός Αραβικός Στρατός μετέφερε ενισχύσεις στην περιοχή Jabal Al-Zawiya, μαζί με βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό όπως τανκς και τεθωρακισμένα μεταφοράς προσωπικού (APC).

Δεν είναι τυχαίο ότι οι δυνάμεις αναπτύχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Jabal Al-Zawiya, καθώς εκεί έχει σημειωθεί αύξηση των εχθροπραξιών τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Οι τζιχαντιστές αντάρτες απάντησαν στη στρατιωτική συσσώρευση του Συριακού Αραβικού Στρατού ενισχύοντας τις γραμμές τους στο Jabal Al-Zawiya, ειδικά κοντά στην πόλη Al-Bara’a.

Ταυτόχρονα, ο Συριακός Αραβικός Στρατός ενέτεινε τις επιθέσεις του στη νότια επαρχία της επαρχίας του Ιντλίμπ, καθώς τα στρατεύματά τους στόχευαν στις θέσεις του Χαϊάτ Ταχρίρ Αλ-Σαμ (HTS) και των Τούρκων μαχητών στην Al-Bara’a.

Δεν είναι σαφές εάν ο Συριακός Αραβικός Στρατός σχεδιάζει να ξεκινήσει μια νέα επίθεση αυτή τη στιγμή. Ωστόσο, στις αρχές του 2020, πραγματοποίησε επιχείρηση μεγάλης κλίμακας για να καταλάβει ολόκληρη την ανατολική ύπαιθρο της επαρχίας του Ιντλίμπ και ένα σημαντικό μέρος του γειτονικού δυτικού Χαλεπίου.

Πηγή: AMN