Ναγκόρνο Καραμπάχ: Η Τεχεράνη προειδοποιεί ότι δεν θα ανεχθεί την παρουσία «τρομοκρατών»

Το Ιράν δεν θα ανεχθεί την παρουσία «τρομοκρατών» κοντά στα βόρεια σύνορά του, προειδοποίησε σήμερα ο πρόεδρος Χασάν Ροχανί

Onalert Newsroom
Ιράν

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το Ιράν δεν θα ανεχθεί την παρουσία «τρομοκρατών» κοντά στα βόρεια σύνορά του, προειδοποίησε σήμερα ο πρόεδρος Χασάν Ροχανί στην στιγμή που πολλές χώρες ανησυχούν για την παρουσία τζιχαντιστών από την Συρία στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

«Είναι απαράδεκτο για μας το ότι ορισμένοι θέλουν να μεταφέρουν τρομοκράτες από την Συρία και άλλες περιοχές προς ζώνες που βρίσκονται κοντά στα σύνορά μας», δήλωσε ο Χασάν Ροχανί κατά την διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Το Ιράν, το οποίο διατηρεί καλές σχέσεις τόσο με την Αρμενία όσο και με το Αζερμπαϊτζάν, έχει καλέσει τις δύο χώρες να σταματήσουν τις εχθροπραξίες και έχει προσφέρει την μεσολάβησή του.

Ο ιρανός πρόεδρος επανέλαβε την επίσημη γραμμή του Ιράν σύμφωνα με την οποία «η κατοχή δεν είναι σε καμία περίπτωση αποδεκτή» και ότι «όλοι» οφείλουν «να αποδεχθούν την πραγματικότητα … και να σεβασθούν την εδαφική ακεραιότητα των χωρών», ενώ επιτίμησε όσους «από την μία ή την άλλη πλευρά ρίχνουν λάδι στην φωτιά».

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν κατήγγειλε πρόσφατα την ανάπτυξη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ «σύρων μαχητών μελών τζιχαντιστικών ομάδων», οι οποίοι έχουν περάσει μέσω της Τουρκίας, σύμφωνα με τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες.

Η Αγκυρα έχει κατηγορηθεί και από την Αρμενία και την Ρωσία για την αποστολή στο Ναγκόρνο Καραμπάχ μισθοφόρων ή ξένων μαχητών που προέρχονται από την Συρία ή την Λιβύη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στην Πολωνία: Έκτακτα μέτρα ασφαλείας στα σύνορα με το Καλίνινγκραντ υπό τον φόβο σαμποτάζ

Η πολωνική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών σε συνεργασία με συμμαχικές υπηρεσίες, προειδοποίησε για το ενδεχόμενο ένοπλες ομάδες να επιδιώξουν τη διέλευση των συνόρων