ΝΑΤΟ : Αμερικανική στρατιωτική βάση στην Πολωνία υπό το βλέμμα της Μόσχας – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιάνς Στόλτενμπεργκ μίλησε για τη συνάντησή του με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, στην 73η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, όπου συζήτησαν το θέμα της δημιουργίας μιας αμερικανικής στρατιωτικής βάσης στο έδαφος της Πολωνίας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

«Συζητήσαμε αυτό (το θέμα της αμερικανικής βάσης στην Πολωνία) κατά τη διάρκεια της συνάντησης», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ, δίχως όμως να δοθούν περαιτέρω λεπτομέρειες.

Με τη σειρά του, η Υπηρεσία Τύπου του ΝΑΤΟ ανέφερε ότι, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι δύο άνδρες συζήτησαν την πρόσφατη ρωσική άσκηση Vostok-2018, καθώς και τις μελλοντικές ασκήσεις της Συμμαχίας Βορείου Ατλαντικού Trident Juncture.

Επιπλέον, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ συζήτησε με τον Ρώσο Υπουργό Εξωτερικών την κατάσταση στην Ανατολική Ουκρανία καθώς και την περίπτωση δηλητηριασμού στο Salisbury της Αγγλίας.

Στο τέλος της συζήτησης, ο Στόλτενμπεργκ και ο Λαβρόφ συμφώνησαν να διατηρήσουν τη γραμμή επικοινωνίας, δήλωσε η Υπηρεσία Τύπου του ΝΑΤΟ.

Δείτε σχετικό βίντεο από τη συνάντησή τους :

Πηγή : UAWire