NATO: Ανησυχία για τα 17 Ρωσικά πολεμικά πλοία στα ανοιχτά της Συρίας

 Την έντονη ανησυχία του για την άνευ προηγούμενου συγκέντρωση ναυτικής ισχύος από πλευράς Ρωσίας στα ανοιχτά της Συρίας εξέφρασε το ΝΑΤΟ δια στόματος της εκπροσώπου του Oana Lungescu, η οποία επιβεβαίωσε την παρουσία μεγάλου αριθμού πολεμικών πλοίων του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, συμπεριλαμβανομένων φρεγατών που φέρουν τα υπερσύγχρονα πυραυλικά συστήματα Kalibr.

Η Ρωσία έχει αναπτύξει ένα στολίσκο 17 πολεμικών πλοίων στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, κοντά στις χωρικά ύδατα της Συρίας, ως απάντηση στην κινητικότητα του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού στην περιοχή. Όλα αυτά όταν μόλις πριν λίγα εικοσιτετράωρα Ρώσοι αξιωματούχοι είχαν καταγγείλει ότι πολεμικά πλοία της νατοϊκής δύναμης, που βρίσκεται στην περιοχή.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η συγκέντρωση ναυτικής ισχύος δεν έχει τόσο να κάνει με την παρουσία του Αμερικανικού Ναυτικού στην Περιοχή, αλλά σχετίζεται περισσότερο με την αναμενόμενη μεγάλης κλίμακας επίθεση που ετοιμάζεται να διεξάγει ο στρατός του Άσαντ ενάντια στο τελευταίο προπύργιο των αντικαθεστωτικών στην περιοχή του Ιντλίμπ.

Είναι βέβαιο ότι ο Πούτιν θα θελήσει να δοκιμάσει εκ νέου και να διαφημίσει τα οπλικά συστήματα ακριβείας για ακόμη μια φορά, πράγμα που έχει γίνει πολλάκις κατά το παρελθόν.

Επίσης στο Ιντλίμπ βρίσκεται μεγάλος αριθμός (δεκάδες χιλιάδες αντικαθεστωτικών ανταρτών), οπότε η δύναμη πυρός του ρωσικού ναυτικού θα βοήθησει σε μεγάλο βαθμό στην επιτυχή εξέλιξη μιας χερσαίας επιχείρησης.

Με πληροφορίες από Independent.ie, Hareetz