NATO: Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής στις 24 Μαρτίου με παρουσία Μπάιντεν – Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ την ίδια μέρα

Ο γενικός γραμματέας του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο Twitter ότι συγκάλεσε έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της συμμαχίας στις 24 Μαρτίου, στις Βρυξέλλες.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα ταξιδέψει στις Βρυξέλλες για την έκτακτη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ που θα διεξαχθεί στις 24 Μαρτίου.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε μέσω του Twitter ότι ο Μπάιντεν θα παραστεί στη σύνοδο, αντικείμενο της οποίας θα είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν θα συμμετάσχει «κατά πάσα πιθανότητα» στη σύνοδο κορυφής των 27 ηγετών των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες στις 24 Μαρτίου με αντικείμενο συζήτησης τον πόλεμο στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος της ΕΕ.

Πηγές είπαν στο Reuters τη Δευτέρα ότι ο Μπάιντεν αναμένεται να συμμετάσχει με τους ηγέτες των χωρών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες στις 23 Μαρτίου για να συζητήσουν τον πόλεμο που προκλήθηκε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον περασμένο μήνα. Τα κεντρικά γραφεία της ΕΕ και του NATO βρίσκονται στις Βρυξέλλες.

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του ο ΓΓ του NATO, εξέφρασε τις ανησυχίες του για το ενδεχόμενο η Μόσχα να πραγματοποιήσει μια επιχείρηση παραπλάνησης που ενδεχομένως να περιλαμβάνει χημικά όπλα.

Το Συμβούλιο Υπουργών ‘Αμυνας του NATO θα πραγματοποιηθεί αύριο στις Βρυξέλλες με φυσική παρουσία, με τη συμμετοχή των ομολόγων τους από τη Φινλανδία και τη Σουηδία, καθώς και με τη συμμετοχή, μέσω τηλεδιάσκεψης, του Ουκρανού Υπουργού ‘Αμυνας, Ολέξι Ρέζνικοφ.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Reuters / Φωτογραφία αρχείου Reuters