NATO: H αποστολή Resolute Support δεν έχει ημερομηνία λήξης

 Το ΝΑΤΟ έχει δηλώσει ότι η απόστολή Resolute Support στο Αφγανιστάν θα συνεχιστεί εφόσον οι συνθήκες στην χώρα το απαιτούν.

Το ΝΑΤΟ βρίσκεται στο Αφγανιστάν, ύστερα από πρόσκληση της αφγανικής κυβέρνησης. Η αποστολή του NATO προσεγγίζει την αποστολή και δράση του στην χώρα με γνώμονα την επίτευξη στόχων και όχι με κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που έχει ημερομηνία λήξης.

«Η RSM θα συνεχιστεί για όσο χρονικό διάστημα αυτή απαιτείται από τις συνθήκες που διαμορφώνονται στο έδαφος», δήλωσε η εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες Oana Lungescu σε συνέντευξή της στο Pajhwok Afghan News.

Πέρυσι, υπενθύμισε ότι οι σύμμαχοι και οι συνεργάτες του NATO επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους να αυξήσουν τη δύναμη της RSM από περίπου 13.000 σε περίπου 16.000 στρατιώτες το 2018. Έχουμε εκπληρώσει αυτή τη δέσμευση. Η σημερινή δύναμη της αποστολής είναι πάνω από 16.000 στρατιώτες.»

Υπενθυμίζεται ότι στην αποστολή RSM του NATO, συμμετέχει και η Ελλάδα, η οποία πρόσφατα ενίσχυσε την παρουσία της στην ΝΑΤΟϊκή αποστολή στο Αφγανιστάν.

Τα στελέχη της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που είναι ανεπτυγμένα στην αεροπορική δύναμη του Αφγανιστάν στην Καμπούλ, συμβουλεύουν, εκπαιδεύουν και βοηθούν την Πολεμική Αεροπορία του Αφγανιστάν στο κρίσιμο κομμάτι του ανεφοδιασμού, ο ρόλος του οποίου είναι κομβικός για κάθε αεροπορική δύναμη που θέλει να είναι ικανή, αποτελεσματική και επιτυχημένη στην μάχη κατά των κοινών απειλών και προκλήσεων.

Πηγή Pajhwok.com