ΝΑΤΟ: Οι εκλογές στο Αφγανιστάν θα γίνουν με επιτυχία

Το ΝΑΤΟ διαβεβαίωσε την συνολική συνεργασία του με τις Αφγανικές δυνάμεις καθώς εφαρμόζουν το σχέδιο ασφαλείας τους για τις επερχόμενες εκλογές.

Η διαβεβαίωση αυτή δόθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης στο προεδρικό μέγαρο σχετικά με την ασφάλεια των εκλογών το Σάββατο.

Ο Στρατηγός Andrew Poppas, δήλωσε αποφασισμένος για , ότι η αποστολή θα παρέχει όλους τους διαθέσιμους πόρους στους αφγανικούς οργανισμούς ασφάλειας και άμυνας για την διασφάλιση της ομαλής διαδικασίας των εκλογών.

Εν τω μεταξύ, ο Πρόεδρος Ashraf Ghani επισήμανε τη διατήρηση της ασφάλειας για τους υποψηφίους και τους ψηφοφόρους, προσθέτοντας ότι όσοι θέλουν να διαταράξουν τις εκλογές θα πρέπει να αντιμετωπίσουν σοβαρές ενέργειες, λέγοντας χαρακτηριστικά πως μεταξύ αυτών και των Ταλιμπάν είναι ότι η κυβέρνηση βασίζεται σε ψήφους ανθρώπων ενώ οι Ταλιμπάν βασίζονται στα όπλα.

Οι μακροχρόνιες κοινοβουλευτικές εκλογές στο Αφγανιστάν προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν στις 20 Οκτωβρίου.

Πριν από την ψηφοφορία, η αντιπολίτευση έκλεισε τα γραφεία εκλογών σε πολλές επαρχίες, αναφέροντας ανησυχίες για πιθανή απάτη, με τη χρήση της τεχνολογίας , που θα επηρεάσει την έκβαση των εκλογών.

Η Ανεξάρτητη Εκλογική Επιτροπή δήλωσε ότι έχει αρχίσει συνομιλίες με εταιρείες σχετικά με τη βιομετρική επαλήθευση των εκλογέων την Ημέρα των Εκλογών, ενώ στη συνάντηση, ο Ghani δήλωσε ότι η χρήση της βιομετρικής τεχνολογίας από την IEC θα αποτελέσει σημαντικό βήμα στην εκλογική διαδικασία.

Είπε επίσης ότι τα γραφεία των εκλογών πρέπει να παραμείνουν ανοικτά, προσθέτοντας ότι οποιοσδήποτε λόγος για το κλείσιμο των γραφείων δεν ήταν αποδεκτός

Πηγή: 1TVNews