NATO: Συμφώνησε τελικά η Τουρκία – Υπεγράφη τριμερής συμφωνία για την ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας

Mετά από αρκετές ώρες διαπραγματεύσεων και συνομιλιών ανάμεσα στην Τουρκία, την Φινλανδία και τη Σουηδία, οι τρεις χώρες υπέγραψαν κοινό μνημόνιο συνεργασίας, το οποίο επιβεβαιώνει την ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών στο NATO.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Φινλανδίας, Τα συγκεκριμένα βήματα ένταξης θα συμφωνηθούν από τους Συμμάχους κατά τις επόμενες δύο ημέρες. Η τουρκική εφημερίδα Anadolu αναφέρει ότι αντιπροσωπείες από τις δύο χώρες, Σουηδία και Φινλανδία, θα φτάσουν αύριο στην Τουρκία για να συνεχιστούν οι συνομιλίες σχετικά με τις λεπτομέρειες και τα επόμενα βήματα. 

Όπως είχε αναφέρει νωρίτερα και το OnAlert, οι ηγέτες των τριών χωρών ετοίμαζαν ένα μνημόνιο συνεργασίας για να αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες της Τουρκίας σχετικά με την ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών στο ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τον Φινλανδό πρόεδρο Νιινίστο, οι χώρες με αυτή την συμφωνία, δεσμεύονται να στηρίξουν η μία την άλλη «απέναντι σε απειλές για την ασφάλειά τους».

Δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες της συμφωνίας, όμως αναμένεται σύντομη ανακοίνωση από τον γενικό γραμματέα της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ενημερώνεται…