Ναύαρχος Γεβμένοφ: «Καθαιρέθηκε ο Αρχηγός ΓΕΝ» λένε τα ρωσικά ΜΜΕ – «Σιγή ιχθύος» από το Κρεμλίνο

Οι σημαντικές απώλειες που έχει υποστεί το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό από τα αποτελεσματικά πλήγματα των ουκρανικών μη επανδρωμένων σκαφών επιφανείας (USV) φαίνεται ότι έχουν προκαλέσει τριγμούς και δυσαρέσκεια στην πολιτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, με ρωσικά ΜΜΕ να μεταδίδουν ότι καθαιρέθηκε ο Α/ΓΕΝ Ναύαρχος Γεβμένοφ.

Ειδικότερα, ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού Ναύαρχος Γεβμένοφ αντικαταστάθηκε από τον μέχρι πρότινος Διοικητή του Στόλου Βόρειας Θάλασσας, Ναύαρχο Αλεξάντερ Μοϊσέεφ, όπως ανέφερε η εφημερίδα Izvestia που έχει πηγές πληροφόρησης εντός του Κρεμλίνου αλλά και το πρακτορείο ειδήσεων Fontanka, με έδρα την Αγία Πετρούπολη, επικαλούμενη ανώνυμους αξιωματούχους με γνώσεις επί του θέματος.

Ο Α/ΓΕΝ Γεβμένοφ και ο Πρόεδρος Πούτιν στο νέο υποβρύχιο «Αυτοκράτορας Αλέξανδρος Γ’»

Από την πλευρά του, το ρωσικό δίκτυο ενημέρωσης Meduza τονίζει ότι οι αλλαγές στην ηγεσία του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού έχουν ήδη γνωστοποιηθεί στο προσωπικό και τα στελέχη, ενώ ο Ναύαρχος Μοϊσέεφ έχει αρκετές πιθανότητες να παραμείνει στη θέση και να μην είναι μια προσωρινή λύση, καθώς ο Ναύαρχος Γεβμένοφ δεν πρόκειται να επιστρέψει στην θέση του.

Στο πλαίσιο αυτό, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ρωτήθηκε σήμερα σχετικά με τα δημοσιεύματα του ρωσικού Τύπου και απάντησε ότι δεν μπορεί να κάνει σχόλια για θέματα που έχουν διαβάθμιση «απόρρητο», με αποτέλεσμα να μην διαψεύδει αλλά και να μην επιβεβαιώνει τις αναφορές. Υπενθυμίζεται ότι ο Ναύαρχος Μοϊσέεφ είχε αναλάβει την θέση του Διοικητή Στόλου Βόρειας Θάλασσας τον Μάιο του 2019, όταν ο Ναύαρχος Γεβμένοφ πήρε προαγωγή ως Αρχηγός ΓΕΝ.

Φωτογραφίες Reuters