NBA: Μαύρο ρίχνει η τουρκική τηλεόραση στους τελικούς λόγω Ενές Καντέρ

Οι τελικοί της Δύσης στο ΝΒΑ, στους οποίους συμμετέχει ο Ενές Καντέρ με τους Portland Trail Blazers, δεν θα μεταδοθούν στην Τουρκία, καθώς κατηγορείται για διασυνδέσεις με την τρομοκρατία λόγο της υποστήριξής του στον Γκιουλέν, όπως ανέφερε το πρακτορείο Reuters.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που οι τελικοί δεν θα μεταδοθούν στην Τουρκία, καθώς το S Sport, ο κύριος τηλεοπτικός σταθμός του NBA στη χώρα, θα «κόψει» τον τελικό της Τρίτης μεταξύ των Blazers και των εν ενεργεία πρωταθλητών Golden State Warriors. Ο Καντέρ πρέπει να μείνει εκτός οθόνης όπως ανέφερε ο σταθμός.

Ο Καντέρ, ο οποίος σημείωσε 12 πόντους και κέρδισε 13 ριμπάουντ στο τελευταίο παιχνίδι των ημιτελικών των Blazers με τους Denver Nuggets την Κυριακή, έχει αποκλειστεί από την τουρκική τηλεόραση από πέρυσι όταν και του επιβλήθηκαν κατηγορίες από τουρκικό δικαστήριο.

O Καντέρ και ο Ερντογάν

Οι τουρκικές αρχές έχουν ακυρώσει το διαβατήριο του Kanter και εξέδωσαν ένταλμα σύλληψής του και μια κόκκινη ειδοποίηση στην Ιντερπόλ για την υποστήριξή του στο θρησκευτικό κίνημα Gülen, το οποίο αναφέρει η Άγκυρα είναι πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016.

Ο Καντέρ καταγγέλλει δημοσίως τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και επιβεβαίωσε την υποστήριξή του για το κίνημα Gülen, που χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση από την τουρκική κυβέρνηση.

Ο 26χρονος ήρθε στο προσκήνιο τον Ιανουάριο όταν αρνήθηκε να ταξιδέψει στο Λονδίνο για ένα κρίσιμο παιχνίδι της ομάδας του, λόγω φόβων ότι θα έμπαινε στο στόχαστρο από τους Τούρκους μυστικούς πράκτορες.

Σημειώνεται πως ο Τούρκος άσος έχει εκφράσει πολλάκις τις ανησυχίες του για την οικογένειά του η οποία ζει ως όμηρος στην Τουρκία ενώ έχει δηλώσει πως αγαπάει υπερβολικά τον Φετουλάχ Γκιουλέν. Αγωνίζεται μάλιστα στα πλει οφ του ΝΒΑ τηρώντας κατά γράμμα τις απαγορεύσεις που επιβάλλει το μπαϊράμι στους μουσουλμάνους και έτσι δεν τρώει και δεν πίνει νερό για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας.

Αυτή πάντως είναι οι πρώτοι φορά που κόβεται σειρά τελικών στο ΝΒΑ στην Τουρκία από τότε που ξεκίνησε η μετάδοσή τους στη χώρα το 1990.

Πηγή: Ahval