Νέα δοκιμή πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα

Νέα δοκιμή πυραύλου κατά στόχων επιφανείας  έκανε η Βόρεια Κορέα την οποία μάλιστα  παρακολούθησε και ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ- Ουν
Σύμφωνα με το Βορειοκορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η δοκιμή του πυραύλου- που μοιάζει με τον ρωσικής κατασκευής Kh-35  - ήταν επιτυχής:

«Ο πύραυλος που κατασκευάστηκε με τη χρήση προηγμένης τεχνολογίας, αποδεικνύει την ανώτερη νοημοσύνη του Εργατικού Κόμματος της Κορέας στην ανάπτυξη  στρατιωτικού εξοπλισμού».

Η τελευταία δοκιμή πυραύλου πραγματοποιήθηκε από την Πιονγκγιάνγκ, μετά από την κοινή άσκηση των ναυτικών δυνάμεων των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας που ξεκίνησε την Πέμπτη. Να σημειωθεί ότι πως οι ΗΠΑ αρνήθηκαν μια πρόσφατη προσφορά από τη Βόρεια Κορέα για να εφαρμόσουν ένα προσωρινό μορατόριουμ στις πυρηνικές δοκιμές τους, αν η Ουάσιγκτον δεν πραγματοποιήσει τις ετήσιες στρατιωτικές ασκήσεις με τη Νότια Κορέα. Η Πιονγιάνγκ ισχυρίζεται ότι αυτές οι ασκήσεις αποτελούν προετοιμασία στρατιωτικής επίθεσης. Οι ΗΠΑ αντέδρασαν με αυτή τη σύνδεση, με το επιχείρημα πως το πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγκγιάνγκ δεν πρέπει να συγκριθεί με τις κοινές ασκήσεις που  είναι καθαρά αμυντικού χαρακτήρα και δεν είναι δυνατό να εξισώνονται με μία πυρηνική δοκιμή. 
Αντίθετα  η Βόρεια Κορέα υποστηρίζει πως οι κοινές ασκήσεις των δύο χωρών κλιμακώνουν την ένταση στην περιοχή, Και ανακοίνωσε πως η εκτόξευση των πυραύλων αποτελεί  μέρος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της .