Νέα επίθεση με χημικά στη Συρία; Βίντεο σοκ

Σοκ προκαλεί βίντεο που έχει ανέβει στο youtube και δείχνει σύμφωνα με αυτούς που το δημοσιοποίησαν τα θύματα από επίθεση με χημικά όπλα στην πόλη Χάμα στη Συρία.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες η επίθεση έγινε κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών, στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας εκατοντάδες πολίτες, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά.
Στο βίντεο οι πολίτες και αναμεσά τους και μικρά παιδιά εμφανίζονται να υποφέρουν από δύσπνοια, μετά την έκθεσή του στα χημικά, ενώ γιατροί σπεύδουν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.
Το συριακό καθεστώς έχει συμφωνήσει να παραδώσει τα χημικά όπλα που είχε στην διάθεση του, μετά από διαπραγματεύσεις με την Ουάσιγκτον και την Μόσχα.

«Ο βομβαρδισμός άφησε μία ουσία κίτρινου χρώματος, και μία οσμή που μοιάζει με του χλωρίου. Περισσότεροι από εκατό άνθρωποι τραυματίσθηκαν, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά», δήλωσε ένας γιατρός σε βίντεο που δημοσιεύθηκε στο YouTube και όπου εμφανίζονται παιδιά και άνδρες με συμπτώματα ασφυξίας.

«Το καθεστώς βομβάρδισε την Καφαρζίτα με τοξικές ουσίες, χλώριο, προκαλώντας συμπτώματα ασφυξίας σε εκατό ανθρώπους», έγραψαν ακτιβιστές στις σελίδες τους στο Facebook.

Και ενώ ο λαός της Συρίας πεθαίνει, κυβέρνηση και αντιπολίτευση παίζουν… κρυφτό και ρίχνουν η μια στην άλλη την ευθύνη.

Ο Συριακός Εθνικός Συνασπισμός μίλησε για επίθεση με δηλητηριώδη αέρια που κόστισε τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους, δεν διευκρίνισε το είδος των χημικών που χρησιμοποιήθηκε και κατηγόρησε τον Άσαντ πως βρίσκεται πίσω από την επίθεση.

Από την άλλη, η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι η αντάρτικη οργάνωση Μέτωπο αλ Νούσρα, που φέρεται να έχει διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα, είναι πίσω από την επίθεση με χημικά, πως έκανε χρήση αερίου χλωρίου από την οποία έχασαν τη ζωή τους δυο άνθρωποι και άλλοι 100 τραυματίστηκαν.
Παράλληλα, υποστήριξε πως η αλ Νούσρα ετοιμάζεται να βομβαρδίσει τις πόλεις Ουάντι Ντέιφ στην επαρχία Ιντλέμπ και Μόρεκ στην επαρχία Χάμα, με τοξικό χλώριο και αέριο σαρίν.