Νέα σχέδια για stealth βομβαρδιστικό από τη Γερμανία

Η Γερμανία σχεδιάζει να αναπτύξει ένα νέο αεροσκάφος για να αντικαταστήσει τα γηραιά βομβαρδιστικά της Tornado. Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν το νέο πολεμικό αεροπλάνο θα είναι επανδρωμένο, μη επανδρωμένο ή προαιρετικά επανδρωμένο. Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι το Βερολίνο θεωρεί το έργο ως συνεργατική ευρωπαϊκή προσπάθεια παρόμοια με εκείνη του Eurofighter Typhoon ή του Tornado.

Ως εκ τούτου, είναι πιθανό ότι ένα μελλοντικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος της Luftwaffe θα μπορούσε να μοιράζεται κοινά χαρακτηριστικά με το πρωτότυπο X-47B του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού ή με την υπό τη γαλλική ηγεσία, κοινοπραξία EURON, η οποία περιλαμβάνει την ελβετική, την ιταλική, την ισπανική, τη σουηδική και τη βιομηχανική συμμετοχή της Ελβετίας.

Παρ ‘όλα αυτά, η Γερμανία δεν θέλει να αναπτύξει ένα νέο βομβαρδιστικό από μόνο της. Ενώ το Βερολίνο έχει τη μεγαλύτερη οικονομία και την καλύτερη συνολική βιομηχανική βάση στην Ευρώπη, το αντίθετο συμβαίνει με τον αεροναυπηγικό τομέας της Γερμανίας ο οποίος δεν παρήγαγε μαχητικά αεροσκάφη στην εποχή μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Εν τω μεταξύ, η Luftwaffe εξετάζει επίσης την επέκταση της επιχειρησιακής ζωής του Tornado έως τα μέσα της δεκαετίας του 2030’. Προηγουμένως, το βομβαρδιστικό είχε καθοριστεί να αποσυρθεί στα μέσα της δεκαετίας του 2020.

ΠΗΓΗ: www.themaven.net