Νέες απειλές Ερντογάν κατά ΗΠΑ: Κοινές στρατιωτικές επιχειρήσεις Τουρκίας – Ρωσίας ανατολικά του Ευφράτη

 Την πρόθεση της Τουρκίας να ξεκινήσει κοινές στρατιωτικές επιχειρήσεις με τη Ρωσία στα ανατολικά του ποταμού Ευφράτη εναντίον των Κουρδικών Πολιτοφυλακών ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Ερντογάν απειλώντας επί της ουσίας τις ΗΠΑ, της οποίες κατηγορεί ότι έχουν αθετήσει τον οδικό χάρτη για την Μανμπίζ, σύμφωνα με όσα ανέφεραν τα τουρκικά ΜΜΕ στις 28 Σεπτεμβρίου.

Ο Ερντογάν σημείωσε ότι δεν υπάρχει κάποια συζήτηση ακόμα μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας για μια τέτοια κοινή δράση κατά των Κουρδικών Πολιτοφυλακών.

Οι ΗΠΑ δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους σχετικά με την απόσυρση των Κούρδων από τη Μανμπίζ, δήλωσε νωρίτερα ο Ερντογάν.

«Σύμφωνα με τις συμφωνίες που επετεύχθησαν μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ, η αποχώρηση των μαχητών των Κουρδικών Πολιτοφυλακών PYD και YPG έπρεπε να πραγματοποιηθεί εντός 90 ημερών, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Ο Ερντογάν ανέφερε επίσης ότι οι κοινές προσπάθειες της Τουρκίας, της Ρωσίας και του Ιράν έχουν ήδη αρχίσει να αποδίδουν καρπούς στη Συρία.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπινάλι Γιλιντίν είπε νωρίτερα ότι η Τουρκία και οι ΗΠΑ υπέγραψαν συμφωνία για την απόσυρση των δυνάμεων του PYD και YPG από τη Μανμπίζ εντός 90 ημερών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε περίπτωση που οι δυνάμεις του PYD / YPG δεν εγκαταλείψουν την περιοχή, η Τουρκία θα ξεκινήσει στρατιωτική επιχείρηση σε αυτή τη Συριακή πόλη, όπως έγινε προηγουμένως στο Αφρίν και στο Αλ-Μπαμπ.

Πηγή Trend News Agency