Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Ίσραελ Κατζ, έδωσε εντολή στις ισραηλινές δυνάμεις (IDF) να προετοιμάσουν ένα σχέδιο, το οποίο θα εμποδίσει το Ιράν να αναπτύξει πυρηνικές ικανότητες.
Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter), το σχέδιο επιβολής κατά του Ιράν θα περιλαμβάνει, επίσης, τη διατήρηση της αεροπορικής υπεροχής του Ισραήλ και την αποτροπή της παραγωγής πυραύλων στο Ιράν».
«Θα ενεργούμε τακτικά για να αποτρέπουμε τέτοιες απειλές», πρόσθεσε ο Κατζ, συνοψίζοντας παράλληλα τις δραστηριότητες των IDF κατά τη διάρκεια του 12ήμερου πολέμου εναντίον του Ιράν.
«Ανοίξαμε τους ουρανούς της Τεχεράνης, ενώ παράλληλα καταστρέψαμε τα συστήματα αεράμυνας. Εξουδετερώσαμε την πυρηνική υποδομή του Ιράν και ευχαριστήσαμε τους Αμερικανούς συμμάχους μας για τη βοήθειά τους. Καταστρέψαμε συστήματα παραγωγής πυραύλων και πολλοί εκτοξευτές υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Εξαλείψαμε την ηγεσία ασφαλείας και τους κορυφαίους επιστήμονες που προώθησαν το πυρηνικό πρόγραμμα. Καταστρέψαμε το σχέδιο καταστροφής του Ισραήλ που ο Χαμενεΐ και οι αντιπρόσωποί του έχτιζαν εδώ και δεκαετίες. Χτυπήσαμε σύμβολα του καθεστώτος και καταπιεστικά σώματα στην καρδιά της Τεχεράνης, ενώ εκκενώσαμε εκατομμύρια κατοίκους της πόλης», αναφέρει ο Ισραηλινός ΥΠΑΜ.
Η ανάρτησή του καταλήγει με νέες απειλές κατά της Τεχεράνης: «Η Επιχείρηση Rising Lion ήταν μόνο η αρχη μιας νέας ισραηλινής πολιτικής. Μετά την 7η Οκτωβρίου (2023, την ημέρα που η Χαμάς επιτέθηκε στο Ισραήλ), η ασυλία έχει τελειώσει».
Από τις 24 Ιουνίου, Ισραήλ και Ιράν έβαλαν τέλος στον πόλεμο των 12 ημερών, εφαρμόζοντας την «εύθραυστη» εκεχειρία που ζήτησε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Οι δύο πλευρές πανηγυρίζουν το τέλος του πολέμου, η καθεμιά ως δική της νίκη.
Φωτογραφία αρχείου
