86 νεκροί τζιχαντιστές από βομβαρδισμούς

Οι αεροπορικές επιθέσεις του υπό τις ΗΠΑ συνασπισμού κατά των τζιχαντιστών σε Ιράκ και Συρία συνεχίζονται- αυτή την φορά σε στόχους του ISIL στο Κιρκούκ του Ιράκ  .
Όπως ανακοινώθηκε σε εναέρια επίθεση των δυνάμεων του συνασπισμού στην  περιοχή Havice στο Κιρκούκ σκοτώθηκαν 86 αντάρτες της τρομοκρατικής ισλαμιστικής οργάνωσης.Τα πολεμικά αεροπλάνα του συνασπισμού στόχευσαν  αποθήκες λιπασμάτων, ένα παγοποιείο και έναν αλευρόμυλο όπου κρύβονταν αντάρτες του ISIL.Στόχος των επιθέσεων ήταν και το κτίριο που χρησιμοποιούταν ως δικαστήριο από τους τζιχαντιστές.

Ο αρμόδιος της αστυνομίας στη συγκεκριμένη περιοχή, Kazım Muhammet ανέφερε ότι σε βομβιστικές επιθέσεις των τελευταίων 12 ωρών σημειώθηκαν υλικές ζημιές σε κυβερνητικά κτίρια τα οποία είχαν μετατραπεί σε αρχηγεία και υποστηρικτικά κέντρα του ISIL. Ο αρμόδιος παραδέχθηκε ότι μαζί με τα κατειλημμένα κτίρια σημειώθηκαν μεγάλες υλικές ζημιές και σε διπλανά σπίτια.

Στο μεταξύ οι δυνάμεις των Πεσμεργκά στην περιοχή Σεγκάλ σκότωσαν 15 αντάρτες και προχώρησαν στη σύλληψη των 40 άλλων ανταρτών.

Στέλνει εκπαιδευτές η Ιταλία
 Στην ενίσχυση ακόμη περισσότερο της βοήθειά της προς το Ιράκ στον αγώνα κατά της ακραίας τζιχαντιστικής οργάνωσης ISIL αναμένεται να προχωρήσει σύντομα η Ιταλία: Πρόκειται λένε διπλωματικές πηγές , να στείλει στρατιωτικούς εκπαιδευτές στη χώρα προκειμένου να εκπαιδεύσει τον ιρακινό στρατό. Σχετική αναφορά είχε κάνει πρόσφατα και ο Ιταλος υπουργός Εξωτερικών  κ. Τζεντιλόνι επισκεπτόμενος το Ιρακ όπου συναντήθηκε με τον Ιρακινό ομόλογο του κ.  Ιμπραχίμ Αλ Τζαφάρι στη Βαγδάτη .