Νεκρός Αυστραλός τζιχαντιστής – Ιδέα δεν είχαν οι αρχές

Νεκρός έπεσε Αυστραλός τζιχαντιστής από τον Συριακό στρατό. Ο Αυστραλός υπήκοος Αχμέτ Μοχάμετ αλ Γκαζαουί, λιβανικής καταγωγής, είχε, με άγνωστο τρόπο, καταφέρει να φτάσει στην Συρία και να ενταχθεί στις δυνάμεις των τζιχαντιστών, χωρίς οι αυστραλιανές αρχές να καταλάβουν το παραμικρό.

Η αυστραλιανή κυβέρνηση δέχθηκε σφοδρές επικρίσεις για το γεγονός πως δεν είχε καταγραφεί η περίπτωση του αλ Γκαζαουί. Η υπουργός Εξωτερικών Τζούλι Μπίσοπ, ερωτώμενη σχετικά, είπε πως είναι πράγματι ανησυχητικό το γεγονός πως οι αυστραλιανές υπηρεσίες ασφαλείας δεν είχαν ιδέα για τον εν λόγω τζιχαντιστή και δεν τον παρακολουθούσαν, παρά το γεγονός της πρόσφατης τρομοκρατικής επίθεσης στο Σίδνεϊ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των αυστραλιανών υπηρεσιών ασφαλείας, τουλάχιστον 70 Αυστραλοί υπήκοοι μάχονται ενταγμένοι στις τάξεις των τζιχαντιστών, αυτή την στιγμή. Οι αυστραλιανές μυστικές υπηρεσίες έχουν στοιχεία πως, συνολικά, έχουν καταγραφεί οι περιπτώσεις 185 Αυστραλών υπηκόων που έχουν συμμετάσχει σε επιχειρήσεις στο πλευρό των τζιχαντιστών.

Αν λοιπόν αυτήν την στιγμή πολεμούν μόνο 70 στην Συρία και το Ιράκ, οι υπόλοιποι 115 που είναι ; Μήπως έχουν επιστρέψει κρυφά στην Αυστραλία και ετοιμάζουν τρομοκρατικές επιθέσεις ;

Πηγή: Sydney Morning Herald
Απόδοση-επιμέλεια: On Alert