Νεκρός ηγέτης της Αλ-Σαμπάαμπ υπεύθυνος για το μακελειό στην Κένυα

Αεροπορική επιδρομή που πραγματοποίησε αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στο νότιο τμήμα της Σομαλίας, είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα από τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης αλ Σαμπάαμπ, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το Πεντάγωνο.

Η αεροπορική επιδρομή που πραγματοποιήθηκε στις 12 Μαρτίου, έπληξε ένα όχημα στο οποίο επέβαινε ο Αντνάν Γκαράαρ, ένας από τους ηγέτες της οργάνωσης, ο οποίος θεωρείται ύποπτος ως εγκέφαλος για την επίθεση σε εμπορικό κέντρο του Ναϊρόμπι το 2013, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 67 άνθρωποι, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε: Κένυα: Στρατιώτης των SAS έσωσε 100 ζωές

O Adan Garar σκοτώθηκε ενω βρισκόταν στο όχημά του στο Diinsoor στη νότια Σομαλία, στις 12 Μαρτίου, είπε ένας αξιωματούχος του Πενταγώνου.

Garar ειχε ρόλο «κλειδί” στην οργάνωση και ηταν υπεύθυνος για τον συντονισμό των εξωτερικών επιχειρήσεων της τρομοκρατικης οργάνωσης οπου απευθύνονται σε πολίτες της Δύσης να “ολοκληρώσουν τον σκοπο και τους στόχους της αλ Κάιντα”, δήλωσε ο αξιωματούχος του Πενταγώνου.
Ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, δήλωσε: «Ο Garar θέτει μια σημαντική απειλή για την περιοχή και τη διεθνή κοινότητα και συνδέθηκε με την επίθεση στο Εμπορικό Κέντρο όπου έχασαν την ζωή τους δεκάδες ανθρώποι στο Ναϊρόμπι, στις 13 Σεπτεμβρίου 2013.

«Ο θάνατός του θεωρείται ένα σημαντικό πλήγμα για την τρομοκρατική οργάνωση αλ Σαμπάμπ στη Σομαλία».

Διαβάστε: Απίστευτο βίντεο: Κομάντος λεηλατούν το εμπορικό κέντρο στο οποίο επενάβησαν στη Κένυα!

Πηγή – The Telegraph