Νεκρός ο κατασκευαστής βομβών των τζιχαντιστών!

Ένας εκ των ηγετικών μορφών των τζιχαντιστών που δρουν στη Συρία σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μιας αεροπορικής επιδρομής αμερικανικών αεροσκαφών ανέφεραν στρατιωτικές πηγές στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Όπως μετέδωσε το αμερικανικό δίκτυο νεκρός είναι ο Νταβίντ Ντριζόν ένας Γάλλος τζιχαντιστής στέλεχος της αποκαλούμενης ομάδας Χορασάν η οποία συνδέεται με την Αλ-Κάιντα.

Ο Ντριζόν θεωρείται ως ειδικός στην κατασκευή βομβών και σκοτώθηκε την Πέμπτη μαζί με άλλους ισλαμιστές κατά τη διάρκεια των νέων αεροπορικών επιδρομών που εξαπέλυσαν τα αμερικανικά αεροσκάφη στη Συρία στο πλαίσιο των επιθέσεων κατά στόχων των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και στη Συρία.

Από το ποδόσφαιρο στις βόμβες

Απο μια μεσοαστική γαλλική οικογένεια, ο Ντέιβιντ Ντριζόν (Drugeon) υπήρξε ένθερμος οπαδός του ποδοσφαίρου σταθερά ριζοσπαστικοποιηθεί μαζί με τον αδελφό του, μετά το διαζύγιο των γονιών του, το 2002.
Τα δύο αγόρια άρχισαν να συχνάζουν σε ομάδες σαλαφιστών στη πόλη καταγωγής τους Βαν, στη δυτική Βρετάνη. Σε ηλικία 13 ετών, ο Δαβίδ υιοθέτησε το όνομα «Νταούντ».

Πρώην συμμαθητές του έχουν εκφράσει σοκ στην μετατροπή του σε σκληροπυρηνικό ισλαμιστή.

Αφου μάζεψε αρκετά χρήματα, ο Ντριζόν (Drugeon) έφυγε από το σπίτι του το 2008 για το πρώτο από τα πολλά ταξίδια που ακολούθησαν, στην Αίγυπτο, όπου και παρακολούθησε ένα θρησκευτικό σχολείο και έμαθε αραβικά.

Το 2010 είχε πει στην οικογένειά του οτι θα πήγαινε πίσω στην Αίγυπτο, αλλά στην πραγματικότητα κατευθύνθηκε προς τις περιοχές των φυλών του Πακιστάν για να λάβει μέρος στη διεθνή τζιχάντ.
Εκει έμαθε να χειρίζεται εκρηκτικές ύλες και να κατασκευάζει βόμβες, εκει έγινε ένας «σχετικά καλός” ειδικός στα εκρηκτικά, σύμφωνα με μια γαλλική πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

AFP/ΑΠΕ