Νέο αμυντικό πρόγραμμα εξαγγέλει η Ρωσία

Του Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ

Nέο αμυντικό πρόγραμμα θα εξαγγείλει η Μόσχα ανακοίνωσε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας στρατηγός Βαλερί Γκερασίμοφ.

 Ο επικεφαλής των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, που τον περασμένο μήνα είχε ζητήσει οι στρατιωτικοί επιστήμονες να διαμορφώσουν μια θεωρία διεξαγωγής των πολέμων νέου τύπου, παρουσίασε την έκθεσή του στη διάσκεψη «Η Στρατιωτική Ασφάλεια της Ρωσίας στον 21ο Αιώνα», σημειώνοντας τα εξής:

Η Ρωσία σκοπεύει να ξοδέψει 650 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2020 για τον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεών της.

Αυξάνονται οι απειλές κατά Ρωσίας

Ο στρατηγός Γκεράσιμοφ, που έχει μεγάλη εμπειρία  και στις σχέσεις της Ρωσίας με το ΝΑΤΟ  ανέφερε ότι το επίπεδο των στρατιωτικών απειλών κατά της Ρωσίας θα αυξάνεται ολοένα και περισσότερο μέχρι το 2030- μάλιστα προσδιόρισε τον διαμοιρασμό των φυσικών πόρων ως  την πιθανότερη αιτία  να ξεσπάσουν πόλεμοι. 

Κάνοντας ένα ακόμη βήμα ο  Ρώσος στρατηγός είπε ότι το επίπεδο των στρατιωτικών απειλών θα έχει σχέση με τον ανταγωνισμό των ηγέτιδων χωρών του κόσμου για τα καύσιμα και τους ενεργειακούς πόρους, τις αγορές και τον «ζωτικό χώρο», συμπληρώνοντας ότι η στρατιωτική ικανότητα θα χρησιμοποιηθεί ενεργά για να εξασφαλιστεί η πρόσβαση στους πόρους αυτούς.
Ακόμα είπε [ως θα αυξηθεί η τάση να χρησιμοποιούνται οι ένοπλες δυνάμεις ως ένα πολιτικό εργαλείο για την προστασία των συμφερόντων της χώρας στο διεθνές επίπεδο,  υπογραμμίζοντας ότι τα όπλα προηγμένης τεχνολογίας που θα διαθέτουν οι ένοπλες δυνάμεις θα είναι ζωτικής σημασίας για την ύπαρξη της χώρας.

Δυσδιάκριτα τα όρια ειρήνης -πολέμου 

 Να σημειωθεί ότι ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας πριν μερικές εβδομάδες μιλώντας στη Μόσχα κατά την ετήσια Γενική Συνέλευση της Ακαδημίας Στρατιωτικών Επιστημών.είχε ζητήσει οι στρατιωτικοί επιστήμονες να διαμορφώσουν μια θεωρία διεξαγωγής των πολέμων νέου τύπου. 

Σύμφωνα με όσα είχε πει τότε , το τελευταίο διάστημα εμφανίστηκε μια τάση διαγραφής των ορίων μεταξύ ειρήνης και πολέμου. Οι πόλεμοι ήδη δεν κηρύσσονται και όταν ξεκινήσουν δεν ακολουθούν τα συνηθισμένα στερεότυπα. Στις σημερινές συγκρούσεις χρησιμοποιούνται οι διαθέσεις διαμαρτυρίας του πληθυσμού της χώρας και στρατιωτικές ενέργειες μη εμφανούς χαρακτήρα.«Ακόμη κι ένα σχετικά ευημερούν κράτος, μπορεί να βυθιστεί στο χάος», επεσήμανε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί η Ρωσία κινητοποίησε ξαφνικά μια ολόκληρη μεραρχία

ΒΙΝΤΕΟ: Η ημέρα του άνδρα στη Ρωσία! Δείτε προτάσεις…εορτασμού!

ΒΙΝΤΕΟ! Ρωσικό άρμα μάχης βγήκε σε …αυτοκινητόδρομο!